marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Procurorul Dan Ilarie se simte bine și va fi externat astăzi sau mâine

  de Special Arad | 18 noiembrie 2014, 1:33 PM | Știri Arad | Topic special

  9

  UPDATE 2: Dan Ilarie se simte bine și va fi externat astăzi sau mâine

  Vești bune de la Tmișoara, de unde aflăm că starea șefului DIICOT Arad, Dan Ilarie, s-a stabilizat aproape complet – asta după ce echipa de medici a reușit să-i descopere  inclusiv cauza atacului ischemic, acum lucrând în a fixa un tratament. Umare acestuia, procurorul își va putea continua activitatea ca și până acum – doar că trebuind să respecte niște reguli mai stricte în ceea ce privește regimul alimentar și, nu în ultimul rând, stressul profesional… ceea ce, până la urmă, e de anticipat că o să-l ajute…
  Surse apropiate lui Dan Ilarie ne-au spus că acesta ar putea veni acasă în această seară sau mâine.


   

  UPDATE1: Procurorul-șef DIICOT Dan Ilarie a ieșit zâmbind de la investigații… „Atac ischemic tranzitor” este partea relativ bună a diagnosticului

  Procurorul Dan Ilarie a suferit un atac ischemic, a fost analizat de specialiști și nu i s-au constatat „nereguli funcționale grave.” Șefului DIICOT Arad, medicii de la Spitalul Județean Timișoara i-au stabilizat starea, iar conform surselor apropiate, „actualmente, pacientul se află în stare stabilă și a ieșit de la investigații zâmbind.” 
  Lui Dan Ilarie  i s-au blocat, pentru câteva secunde, căile de comunicare ale creierului cu restul corpului, prin neparticiparea sângelui, pentru un timp relativ scurt, în procesul neurovegetativ al organismului, chiar în timpul serviciului, în  biroul său. Atacul cerebral a fost non-hemoragic.

  Un accident ischemic tranzitor este un semn care poate anunta aparitia unui accident vascular cerebral constituit. Accidentul ischemic tranzitor apare cand fluxul sanguin catre o parte a creierului este temporar redus sau blocat (obstructie partiala sau totala) adesea, datorita unui cheag de sange. Aceasta obstructie produce aceleasi simptome cu cele ale unui accident vascular cerebral constituit, dar diferenta este ca fluxul de sange se restabileste in cateva minute si simptomele dispar complet. Spre deosebire de accidentul ischemic tranzitor, in accidentul vascular cerebral constituit obstructia nu dispare, fluxul de sange nu se restabileste, iar leziunile cerebrale care apar sunt definitive.
  Desi manifestarile accidentului ischemic tranzitor sunt temporare si dispar complet, pacientul necesita obligatoriu un consult medical pentru stabilirea diagnosticului si tratamentului corespunzator, cu scopul de a impiedica aparitia unui accident vascular cerebral constituit.
  Multi pacienti nu stiu ca au avut un accident ischemic tranzitor pana la efectuarea unei consultatii medicale, in general pentru un alt motiv, ocazie cu care, medicul, pe baza relatarilor pacientului poate stabili un diagnostic retrospectiv.


   

  ȘTIREA PRINCIPALĂ: Procurorul DAN ILARIE a suferit un atac cerebral și este internat la Timișoara!

  Știre pe cât de șocantă, pe atât de tristă: procurorul-șef DIICOT Arad, Dan Ilarie Adinel, în vârstă de 45 de ani ((împliniți azi!)), a suferit, chiar de ziua lui, la serviciu, un atac cerebral pe fondul hipertensiunii arteriale. După o relativ scurtă examinare la UPU Arad, procurorul a fost trimis la Spitalul Județean Timișoara, unde se află și în momentul de față, sub stricta supraveghere a medicilor, dar conștient –  conform surselor apropiate familiei sale.
  Vom reveni – nu înainte de ai-i transmite că îi ținem pumnii să se facă bine…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Rolul Special Arad este, printre altele, si unul de educare si slefuire a cititorilor sai.Va multumim ca urmariti cu interes articolele noastre si va manifestati neconditionat aprecierea.Va multumim ca aveti reactie la intamplarile care, pozitiv sau negativ, afecteaza vietile multora dintre noi.Totusi, va rugam a va reconsidera like-ul la aceasta categorie de stiri.In speranta ca aceasta interventie nu v-a suparat,multumim.LA MULTI ANI!, dle Dan Ilarie si revenire grabnica.

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Cea mai grea și frumoasă oboseală este aceea care se pune în slujba dreptății. Ești un om puternic și curajos. Ai dovedit asta în lupta cu putregaiurile. Ai învins. Trageți puțin răsuflarea și puneți sănătatea în ordine. Răceala de oțel a sufletului îți va face mult bine. Îți doresc toată sănătatea și protecția Celor de Sus!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.