vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Procurorul a cerut pedeapsa maximă pentru Alexandru Vişinescu

  de - | 14 iulie 2015, 8:15 PM | Naţional

  0

  Procurorul a susţinut, în faţa judecătorilor, în pledoaria finală a procesului în care este judecat fostul torţionar Alexandru Vişinescu, că pedeapsa care s-ar impune ar fi de închisoare pe viaţă. Dar, pentru că acuzatul are peste 65 de ani, pedeapsa maximă care poate fi aplicată în acest caz este de 25 de ani de închisoare. La finalul şedinţei de astăzi, judecătorii vor rămâne în pronunţare şi vor stabili o dată la care va fi anunţată decizia, potrivit Digi24.

  Şedinţa de judecată de astăzi ar trebui să fie ultima din procesul lui Alexandru Vişinescu. Procurorul a susţinut că, pentru acuzaţiile care i se aduc fostului torţionar, de crime împotriva umanităţii, pedeapsa care s-ar impune ar fi cea de închisoare pe viaţă.

  Totuşi, având în vedere că Alexandru Vişinescu are peste 65 de ani, poate fi aplicată pedeapsa maximă într-un astfel de caz, adică 25 de ani de închisoare.

  Procurorii mai cer, de asemenea, interzicerea tuturor drepturilor lui Alexandru Vişinescu pe o durată de 25 de ani.

  La finalul acestei şedinţe, judecătorii vor rămâne în pronunţare şi vor stabili o dată la care va fi anunţată decizia.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.