Peste 260 de mii de ouă, contaminate cu Salmonella, au fost descoperite într-un centru de ambalare din țară

  de Special Arad | 29 April 2021, 9:03 PM | Naţional

  0

  Peste 260 de mii de ouă au fost oprite de la comercializare, pentru că erau contaminate cu Salmonella. Inspectorii Autorirăţii Sanitar Veterninare au făcut mai multe controale şi aşa au descoperit acest lot. Ouăle au fost depistate într-un centru de ambalare ouă din Bucureşti, informează ANSVSA. Din fericire, niciun ou din acest lot nu a ajuns la comercializare.

  Ca urmare a controalelor inspectorilor Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) realizate în cadrul programului de control al salmonelozelor zoonotice (transmisibile de la animale la om), a fost oprit de la comercializare un lot de 265.000 de ouă, contaminate cu Salmonella enteridis. Ouăle contaminate au fost depistate într-un centru de ambalare ouă din Bucureşti, unde au fost puse sub sechestru oficial şi dirijate pentru distrugere, la o unitate autorizată de neutralizare. Niciun ou din acest lot nu a ajuns la comercializare”, se arată într-un comunicat al ANSVSA, transmis joi Agerpres.

  Salmonellele sunt bacterii prezente în tubul digestiv al multor animale şi pot contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe.

  Sursa Digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.