Procurorii intră în forță peste directorii de spitale și vizează testele Covid gratuite. Oamenii legii susțin că șefii laboratoarelor din Craiova ar fi refuzat probe de la DSP

  de Special Arad | 24 august 2020, 7:29 PM | Naţional

  0

  Procurorii susţin că şefii laboratoarelor din spitalele din Craiova ar fi refuzat probe de la DSP, însă ar fi lucrat teste la cerere. Managerii spitalelor neagă acuzaţiile.

  Şefii laboratoarelor de analize medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Craiova şi al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova sunt vizaţi de o anchetă penală, informează Mediafax.

  Procurorii susţin că, aproape două luni, aceştia au refuzat să lucreze probe prelevate de la persoane suspecte de COVID-19, aduse de Direcţia de Sănătate Publică.

  În schimb, ar fi lucrat teste la cerere, plătite de cei care voiau să plece în străinătate.

  „Cred că în ultima săptămână, în fiecare zi pleacă maşină la Bucureşti, fie la Institutul Cantacuzino, fie la Medlife, fie la Synevo, fie la Regina Maria. Se trimit 200, 300, 400 de probe zilnic”, spune Iuliana Manea, coordonator Inspecţia Sanitară DSP Dolj.

  La rândul său, Jan Pîrgaru, epidemiolg DSP Dolj, declară: „Rezultatele au fost primite foarte târziu, la un interval de 5-7 zile, chiar 10 zile.

  „Avem un aparat care efectuează un număr de 150 de teste, zilnic. Nu se pune în discuţie de a refuza probele. Se pune în discuţie capacitatea de testare a unui aparat. Numărul fiind limitat, zilnic trebuie să facem o prioritizare în cee ace priveşte testele recoltate din spital. Am lucrat foarte multe teste şi pentru DSP Dolj”, a declarat Adina Turcu, manager Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.

  În ultimele săptămâni, într-un cămin de bătrâni din Craiova şi într-un centru pentru persoane cu dizabilităţi din Filiaşi, aproximativ 200 de persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19. Epidemiologii din cadrul DSP Dolj spun că rezultatele testelor au venit chiar şi după 10 zile.

  Sursa: Știripesurse.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.