Procurorii au întocmit dosar penal unui lipovan întors din Germania pentru că a fugit din centrul de carantină din Nădab

  de Special Arad | 29 aprilie 2020, 12:24 PM | Coronavirus | Lipova | Recomandările editorilor | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Judecătoria Lipova

  În data de 28 aprilie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin.1 din Codul penal.

  În cuprinsul actului de sesizare întocmit întocmit în cauză s-a reţinut că la data de 24.04.2020 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad a fost sesizat despre faptul că o persoană de sex masculin, având obligaţia de a sta carantinată în centrul “Olimpia” din localitatea Nădab, ca urmare a revenirii sale în tară din Germania pe data de 23.04.2020, nu a respectat această obligaţie, deplasându-se la domiciliul său din Lipova.

  În cauză s-a dispus efectuarea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin.1 din Codul penal.

  Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

  Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.