joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Probleme la o școală din județul Arad! DSP a suspendat activitatea unui chioșc după ce a descoperit deficiențe

  de Lucian Dănilă | 30 ianuarie 2020, 3:33 PM | Știri Arad | Topic special

  6

  Activitatea unui chioșc care funcționa în incinta școlii gimnaziale din Sântana a fost suspendată. Se pare că totul a plecat după ce mai mulți copii au acuzat stări de vomă și diaree.

  De aici și până la un control al celor de la DSP Arad a durat foarte puțin. Inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică s-au deplasat la Sântana și după un control au decis să aplice o sancțiune contravențională și suspendarea activității chioșcului, informație confirmată chiar de directorul DSP Arad, Constantin Cătană.

  „Într-adevăr, a fost vorba de câțiva copii care au lipsit de la școală, dar nu putem să spunem că starea de sănătate a acestor copii are sau nu legătură cu produsele achiziționate de la chioșc. În urma unui control au fost depistate mai multe deficiențe și pentru asta s-a luat măsura unei sancțiuni contravenționale dar și suspendarea activității”, ne spune Constantin Cătană, directorul DSP Arad.

  Chioșcul functiona fără autorizație și fără contract cu Primăria Sântana sau cu școala. Astăzi, chioșcul a fost mutat în afara incintei școlii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Acu mare rezolvare nu e cu mutarea chioscului afară, copii au acces in pauze și afară, în toate școliile din Sântana vin mici agenți cu mâncare nu prea bună , cu sau fără un contract cu școala niște verificări nu ar strica la calitatea și prețul produselor 😉

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. PRAF IN OCHI cu aceste masuri!…De ce? Deoarece si la aceasta ora cand va scriu acei indivizi cu ghereta vand produse copiilor, deci NU LE PASA! De ce? Dupa cum BINE SE VEDE in imagini,ghereta a fost mutata pe parcarea DESTINATA autoturismelor si este pozitionata cu geamul-prin care se fac vanzari, EXACT in curtea scolii.Gardul scolii este sub nivelul geamului prin care se face servirea din ghereta!De ce?Acesti domni patroni mai detin un FastFood pe str.Ghioceilor-am inteles ca si acolo au fost probleme,insa si acelea s-au rezolvat in aceeasi maniera-SE VINDE IN CONTINUARE SI FARA RESTRICTII!P.S. probabil ce ramane de la FastFood, se vinde copiilor!

   +2 voturi
   +1
   -1
  3. Pentru că părinții sunt singurii cu adevărat interesați de calitatea și prețurile alimentelor din incintele școlare, ar trebui să fie SINGURII care să aibă dreptul, prin asociațiile de părinți, să organizeze activități comerciale cu produse alimentare în incinta unităților școlare.
   Acolo unde părinții nu se pot organiza în asociații corect constituite și democratic reprezentate să se interzică derularea de activități de comerț.

   Efecte:

   – se asigură un control al calității produselor
   – se asigură conceptul non-profit și astfel premizele practicării unor prețuri corecte
   – se realizează o presiune în sensul organizării asociațiilor de părinți
   – conștientizează părinții că au responsabilități, drepturi și mecanisme la care pot apela

   Eventualele cazuri de toxi-infecții nu vor mai fi mușamalizate pentru că chiar părinții vor fi interesați să fie controlați și sancționați cei responsabili, chiar dacă aceștia fac parte dintre ei (ca persoane, nu responsabilități abstracte)

   Soluționarea favorabilă a unor astfel de inițiative aparține sferei de competențe a autorităților locale – asta ca să nu se mai aștepte infinit și inutil un act normativ la nivel național.

   Rămâne de văzut dacă politicienii care compun aceste autorități locale (primar și consiliu local) vor sau doresc …. și așa veți știi și voi în calitate de alegători cu cine să votați, sau nu!

   Așteptăm reacții concrete de la partidele intrate deja în campanie!

   0 voturi
   +1
   -1
   • Nu au prea multe drepturi părinți..directori isi primesc probabil drepturiile și sincer și acum dupa acest control nu sau luat masuri fata de conducerea scoli desi ei reprezinta tot ce se intampla acolo….si acu sincer dc se specifica ca sa suspendat activitatea de functionare a chioscului cum se face ca el functioneaza din urmatoarea zi si ea aduce și celelalte scoli mancare vanduta pe geamul holului cu cosul fara nici o problema

    0 voturi
    +1
    -1
    • Faceti un tabel se sustinere pe care sa-l semneze cat mai multi parinti (nu toti). Faceti o adresa in care solicitati interzicerea pe o raza de 500 m in jurul scolilor a gheretelor cu alimente de tip fast-food, la care sa anexazi tabelul de sustinere.

     Si daca nu ia masuri nu-l mai votati si cereti tuturor cunoscutilor sa nu-l mai voteze fiindca e clar ca comisionul sau lasitatea primarului sunt mai importante pentru el decat normalitatea si sanatatea copiilor vostri.

     … sau puteti sa nu faceti nimic si sa va vaicariti in continuare. Voi stiti ce inseamna copiii vostri pentru voi si daca merita sau nu sa va luptati pentru ei!?

     0 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.