Priveliște din deșert – Vegetația stațiunii Moneasa, rasă complet de pe fața pământului

  de Raluca Medeleanu | 2 octombrie 2017, 11:57 AM | Moneasa | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Trei săptămâni au trecut de când furtuna a smuls din rădăcini copacii stațiunii Moneasa, iar zile și zile de-a rândul muncitorii au muncit cot la cot să facă ordine în haos. Astăzi, în mediul online a apărut o fotografie realizată de pe acoperișul hotelului Parc care arată exact ce efect devastator a avut crunta furtună din 17 septembrie (foto de mai sus).

  În Moneasa nu mai există umbră, doar pământ răscolit – martor a unor vremuri când adăpostea rădăcini de copaci. Din maiestosul parc plin de umbră care se întindea de-a latul hotelului Moneasa, acum a rămas doar o priveliște de deșert.

  E drept, forțele naturii nu le putem stăpâni, dar ceea ce ține de noi e atitudinea pe care o avem după. Putem fi responsabili și să plantăm înapoi alți copaci, căci nu credem că nu se înțelege importanța și efectul benefic pe care îl au copacii asupra vieții noastre. Ei ne oferă oxigen, previn alunecări de teren, sunt scut împotriva vântului etc.

  Amintim atitudinea civică din anii 60 când tocmai acești copaci smulși anul acesta de vânt au fost plantați în locul altora care au fost, la rândul lor, victime ale forței unei furtuni.

  Drept comparație, așa arăta în fața aceluiași hotel, cu o zi după furtună:
  IMG_4371

  Citește și Bate toaca între Dezna și Moneasa! Cu Dumnezeu în minte și ciocanul în mână – asta am găsit și simțit după calamitatea care a dus toți muritorii, preț de câteva clipe, în iad | Foto / Video

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.