sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Printre fantomele scheletice de la Auschwitz, în fața porții de la intrarea în lagăr, o turistă olandeză a făcut salutul nazist: „Am glumit”

  de - | 24 ianuarie 2022, 10:50 AM | Internaţional

  0

  O turistă olandeză a fost reținută în Polonia, după ce a făcut un salut nazist în fața fostului lagăr de exterminare Auschwitz-Birkenau, conform poliției locale, citate de BBC.

  Femeia în vârstă de 29 de ani a făcut acest gest în fața porții unde se află inscripția „munca te face liber”, motiv pentru care a fost acuzată de implicare în propaganda nazistă.

  Procurorii au emis pe numele ei și o amendă, pe care femeia a fost de acord să o plătească.

  Turista a susținut că gestul a fost doar o glumă proastă, conform agenției de presă poloneze PAP.

  Nu este pentru prima dată când turiști străini sunt reținuți în Polonia pentru promovarea propagandei naziste, mai notează BBC.

  În 2013, doi studenți turci au fost condamnați fiecare la șase luni de închisoare, cu suspendare pentru trei ani, și amendați pentru un salut nazist similar.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.