Prinși la braconaj piscicol, doi arădeni au luat niște amenzi… că mai bine își făceau ei „baltă” de pescuit

  de Special Arad | 30 aprilie 2020, 3:20 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Miercuri, 29 aprilie, în jurul orei 19.00, un echipaj de jandarmerie aflat în serviciul de patrulare, a depistat în flagrant, pe malul râului Mureș, în dreptul localității Zăbrani, doi bărbați care, folosindu-se de o barcă pneumatică, au pescuit ilegal cu plase de tip setcă și monofilament. La vederea echipajului de jandarmerie, cei doi bărbați au încercat să fugă, însă fără succes.

  Pe numele acestora, jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, conform prevederilor OUG nr. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura.

  Plasele de pescuit și ambarcațiunea, au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare, au fost înaintate organelor de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor.

  De asemenea, cei doi bărbați au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, prevăzute în Ordonanțele Militare, cu amenzi în valoare de 12.000 lei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.