luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primul pacient tratat cu plasmă, la Arad, s-a vindecat de COVID-19

  de Special Arad | 26 mai 2020, 2:06 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Primul pacient tratat cu plasmă, la Arad, s-a vindecat de COVID-19! Pacientul, în vârstă de61 de ani a fost confirmat cu infecție SARS CoV-2, a fost internat pe Secția de Boli Infecțioase Adulți și transferat pe Compartimentul ATI COVID-19 din Grădiște.

  ”Pacientului i s-a administrat plasmă recoltată de la un donator vindecat de COVID-19.După ce testele II și III, efectuate la interval de 24 de ore au ieșit negative,pacientul a fost transferat pe Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă I, unde va mai rămâne câteva zile, sub observație medicală”, a declarat dr. Mihaela Albu Gulyas, medic coordonator Compartimentul ATI COVID-19.

  ”În momentul de față, pacientul necesită oxigeno-terapie intermitentă, continuă tratamentul antibiotic, terapia respiratorie adjuvantă iar vestea bună este că se alimentează și mobilizează singur. Mâine este programat pentru efectuarea unei tomografii pulmonare iar în funcție de rezultat, în zilele următoare va fi transferat pe Secția Clinică de Medicină Internă”, a declarat dr. Cristian Nicolescu, medic șef Secție Clinică Anestezie și Terapie Intensivă I.

  Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a primit avizul Ministerului Sănătăţii pentru includerea în programul de tratament cu plasmă recoltată de la donatori vindecaţi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.