Primul dintre cele trei module online din cadrul proiectului EU-BELONG, lansat de CJA

  de Special Arad | 20 October 2022, 8:51 PM | Administraţie

  0

  Comunicat CJA.

  Consiliul Județean Arad a lansat primul dintre cele trei module online din cadrul proiectului EU-BELONG, modul având ca obiectiv dezvoltarea de abilități interculturale. Proiectul este gestionat de Adunarea Regiunilor Europei (ARE), iar Consiliul județean Arad este partener. Modulele se desfășoară în limba română și se adresează în principal persoanelor care activează în domeniile migrației, culturii și educației, precum și în cel social.

  „Am capacitat angajați ai instituțiilor, membri sau voluntari ai organizațiilor non-guvernamentale, jurnaliști, cadre didactice, specialiști în sănătate, care accesează informații legate de interculturalitate și migraționism. Sesiunile de formare sunt susținute de experți cu o relevantă expertiză în specialitate și au o structură orientată spre aspecte și soluții concrete. Cu siguranță, în urma acestui prim seminar, o serie de informații referitoare la teorii și practici interculturale au fost clarificate. Sperăm, de asemenea, să fie înțeleasă valoarea diversității și a angajării migranților, pentru construirea capacității de gestionare a acestui fenomen”, a declarat dr. Andrei Ando, directorul Direcției Comunicare, Strategii și Administrație Publică.

  Primul modul – „Experiențe legate de interculturalism, competență interculturală și de sensibilizare a diversității” s-a desfășurat la sediul Consiliului Județean, în prezența a 41 de reprezentanți ai DGASPC, Direcția de Asistență Socială, primăriile Sântana, Pecica, Curtici și Chișineu Criș, Camera de Comerț, Centrul Municipal Cultural.

  Proiectul „EU-BELONG: O abordare interculturală a integrării migranților în regiunile Europei” este un proiect amplu condus de Adunarea Regiunilor Europene (ARE) în parteneriat cu 11 autorități regionale europene și 3 parteneri tehnici suplimentari. Proiectul este cofinanțat de Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare al Uniunii Europene și susținut de instituții și organizații internaționale și europene, precum Consiliul Europei, Organizația Internațională pentru Migranți și Comitetul European al Regiunilor.

  Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni (2022-2025), cu scopul de a îmbunătăți incluziunea socio-economică și sentimentul de apartenență al migranților prin dezvoltarea de strategii de integrare regională bazate pe o puternică abordare interculturală. În special, proiectul va consolida capacitatea a 11 regiuni europene și cooperarea acestora cu reprezentanți ai instituțiilor publice și private interesate, susținând astfel în mod durabil rolul lor de actori cheie pentru integrarea cu succes a resortisanților țărilor terțe (TCN).

  Adunarea Regiunilor Europene (ARE) în calitate de lider de proiect, ne-a invitat ca și partener în cadrul proiectului EU-BELONG: O abordare interculturală a integrării migraților în regiunile europene ce a fost depus în februarie 2021 în cadrul Programului pentru azil, migrație și integrare 2014-2020 și a fost recent aprobat spre finanțare.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.