duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Primele rezultate la Evaluarea Naţională. Vezi aici notele elevilor din municipiul și județul Arad! Procentul de promovabilitate a scăzut

  de Special Arad | 19 iunie 2018, 11:34 AM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  Primele rezultate ale examenului de Evaluare Naţională au fost afișate pe site-ul Ministerului Educației Naționale, edu.ro. Între orele 14:00 – 19:00 se pot depune contestaţii, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

  Cei peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a din toată țara au susţinut probele săptămâna trecută, luni proba la Limba română, miercuri proba la Matematică, iar joi la Limba şi literatura maternă.

  Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. În funcţie de rezultatele la Evaluarea Naţională, absolvenţii de gimnaziu se pot înscrie la liceu. Media de admitere în învăţământul liceal este formată din media la Evaluarea Naţională 2018, precum şi media anilor de studiu din învăţământul gimnazial, în proporţii de 80%, respectiv 20%.

  VEZI AICI REZULTATELE înainte de contestații la Evaluarea Națională în judeţul ARAD

  UPDATE

  Procentul de promovabilitate pentru județul Arad este de 68,78%, mai mic decât anul trecut, tot înainte de contestații, când a fost 71,56%. Procentul din acest an este similar cu cel din 2016, când a fost de 68,37%.

  În acest an, cei mai mulți elevi arădeni (548) au obținut note între 6 și 6,99, respectiv între 5 și 5,99 (mai exact 501 de elevi). Doar trei eleve au primit nota zece pe linie (vezi AICI).

  Din totalul de 3164 elevi înscriși, 284 nu s-au prezentat la examene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.