duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Primele plăți pentru beneficiarii venitului minim de incluziune

  de Special Arad | 20 februarie 2024, 8:20 PM | Știri Arad

  0

  Sunt 2.352 de beneficiari de venit minim de incluziune (familii și persoane singure) în Arad, anunță într-un comunicat Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Arad, menționând că au început să fie acordate primele ajutoare sociale.

  Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și AJPIS ARAD, a început plata pentru beneficiarii de Venit Minim de Incluziune (VMI) care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024.

  Suma totală plătită de către AJPIS ARAD celor 2.352 de beneficiari în această lună este de 1.417.868 lei.

  Calendarul plăților pentru beneficiarii înregistrați până acum (familii și persoane singure) este următorul:

  – pe 20 februarie se alimentează conturile pentru cei care au optat pentru încasarea VMI pe card;

  – în ultima decadă a lunii (între 22 februarie și ultima zi a lunii) se asigură plata prin mandat poștal, conform convenției încheiate cu Poșta Română.

  Venitul Minim de Incluziune (VMI) reprezintă un program unic de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile vulnerabile să depășească obstacolele financiare pe care le întâmpină și să-și îmbunătățească viața. Acesta este un beneficiu prevăzut în Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune și are două componente: ajutor pentru incluziune și, respectiv, ajutor pentru familiile pentru copii.

  VMI înlocuiește prestațiile anterioare, respectiv, venitul minim garantat (VMG) și alocația pentru susținerea familiei (ASF). Măsurile adoptate prin această lege fac parte din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), capitolul 13 „Reforme sociale” jalonul 384, având scopul de a reduce sărăcia în rândul persoanelor vulnerabile, totodată diminuând sarcinile administrative pentru administrația locală și beneficiari.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.