sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primele concerte ale Filarmonicii Arad de după pandemie: Concert Cameral în aer liber și „Pop & Rock Simfonic”

  de Tomck@t | 11 iunie 2020, 10:34 AM | Cultură

  0

  După mai bine de trei luni de la întreruperea stagiunii și a activității sale publice, Filarmonica din Arad își reia programele concertistice, pregătind pentru ultimele săptămâni ale lunii iunie evenimente muzicale în aer liber. Pe 16 și pe 19 iunie, arădenii sunt invitați la concertul cameral la Teatrul de vară, respectiv la tradiționalul concert Pop & Rock Simfonic, care va avea loc, și în acest an, la Ștrandul Neptun.

  Concertul cameral la Teatrul de vară

  Organizat pentru iubitorii muzicii clasice, primul concertul cameral va avea loc în seara de 16 iunie 2020, la ora 19:00, pe scena din curtea Centrului Cultural Județean, str. Barițiu nr. 16, locație agreată pentru reperele ei estivale. Bucuria și dezinvoltura muzicii lui Wolfgang Amadeus Mozart, dar și delicatețea și eleganța unor capodopere lirice semnate de Giulio Caccini, Georg Friedrich Händel sau Giovanni Paisiello, sunt argumentele noastre pentru mesajul primei revederi cu publicul de concert, puternic impregnat în paginile alese de gazdele programului cameral, dirijorul Cristian Neagu și soprana Nicoleta Brola. Filarmonica reia din repertoriul de succes al ultimelor stagiuni Divertismentul în re major K. 136 și Mica serenadă K.525 de Wolfgang Amadeus Mozart, precum și o colectie de miniaturi vocale, adaptată la economia spațiului acustic prevăzut pentru audiție.

  Accesul la eveniment se face pe bază de abonamente și bilete. Biletele pot fi achiziționate online și la casieria Palatului Cultural.

  Și pentru că normele de prevenție în vigoare pentru aceasta etapă trebuie respectate, organizatorii aduc la cunoștința auditorilor următoarele:
  – accesul publicului va fi posibil începând cu ora 18.00, în limita a 150 de locuri, respectând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii Covid-19 prevăzute de Ordinul 2879/967/2020
  – la intrarea în spațiul de desfășurare a concertului se va efectua termometrizarea cu termometru noncontact a spectatorilor și un triaj observațional, astfel că nu va fi permis accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, temperatură mai mare de 37,3C, stare generală modificată)
  – persoanele care refuză să le fie verificată temperatura și cele care nu poartă mască la intrare și pe întreaga durată a evenimentului, NU vor avea acces în locație.

  În caz de vreme nefavorabilă, evenimentul va fi reprogramat.

  Concertul Pop & Rock Simfonic

  Organizat inițial în Cetatea Aradului, concertul Pop & Rock Simfonic s-a mutat de anul trecut – motivul nefiind făcut public – la Ștrandul Neptun, unde va avea loc și ediția din acest an.

  La fel ca anul trecut, cap de afiș este trupa arădeană Sur Austru, formație din a cărei componență face parte și flautistul Filarmonicii Arad, Ionuț Cadariu. Trupa este continuarea muzicală și lirică a formației Negură Bunget, având în componență membri care au activat în diverse etape ale acestei formații, alături de muzicieni care activează în trupele Grimegod sau Kultika (Ștefan Zaharescu – vocal, Tibor Kati – vocal/chitară/keyboards, Corodan Ovidiu – bas, Petrică Ionuțescu – instrumente tradiționale, Mihai Florea – chitară, Nădăban Sergiu – tobe și Ionuț Cadariu – flaut).

  De asemenea, sunt invitate speciale și artistele Claudia Diaconu Iordache (nai) de la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea și arădeanca Sara Gheorghe (marimbă), elevă a Colegiului de Arte „Săbin Drăgoi” din Arad, percuționistă membră a Orchestrei Române de Tineret și de ani de zile o colaboratoare a Filarmonicii Arad.

  Dirijorul va fi Dorin Frandeș.

  Accesul publicului la concert va fi gratuit începând cu ora 17:00, în limita a 500 de locuri, concertul urmând să înceapă la ora 19:00.

  După concertul Pop & Rock Simfonic, trupa Sur Austru pregătește și un afterparty la Terasa Flex (tot în incinta ștrandului), de la ora 22:00.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.