Update 3Primarul Vasile Ciceac împărțea pomii după ce i se arătau fotografii cu „victimele”

  de Special Arad | 28 April 2016, 8:55 AM | Nădlac | Recomandările editorilor | Știri Arad

  7

  Titlu principal: Primarul Nădlacului, Vasile Ciceac a fost reținut de procurori (25.04.2016)

  Știri Arad (). Echipaje din cadrul IPJ Arad se află în aceste momente la Primăria din Nădlac, acolo unde efectuează percheziții pentru ridicarea de documente.

  Din primele informații este vorba despre o reclamație care face referire la tăierea unor pomi dintr-un parc al orașului. Primarul Vasile Ciceac a confirmat pentru Special Arad că „obiectul și subiectul” acestor descinderi are legătură cu parcul.

  UPDATE

  Vasile Ciceac, primarul în exercițiu al orașului Nădlac, cel care și-a anunțat în urmă cu câteva zile candidatura ca independent pentru un nou mandat, a fost reținut 24 de ore. El a fost reținut pentru abuz în serviciu și furt. Un număr de 80 de copaci au fost tăiați fără autorizație, cu de la sine puterem iar materialul lemnos a fost dat pe bază de bilețele unor persoane de etnie rromă din localitate.

  Surpriză în ceea ce privește identitatea denunțătorului. Acesta ar fi, conform surselor noastre, chiar persoana care mergea cu bilețelele la persoanele amintite mai sus. Acesta, spun sursele, nu și-ar mai fi primit partea din partea edilului și a făcut denunț! Tipic…

  UPDATE 2: În urmă cu câteva momente, magistrații de la Judecătoria Arad au decis: primarul Nădlacului, Vasile Ciceac este, începând de azi, sub control judiciar.

  UPDATE 3 – Comunicat

  „Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, după ce în prealabil a fost începută urmărirea penală şi a fost pusă în mişcare acţiunea penală, au înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi propunerea de arestare preventivă a inculpatului Ciceac Vasile, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor infracţiunilor prev. de art. 47 C.pen. rap. la  art. 107 alin. 1 lit. d) din Legea 46/2008 privind Codul Silvic, art. 47 C.pen. rap. la  109 alin. 1 lit. d) din Legea 46/2008 privind Codul Silvic, cu actualizările și modificările ulterioare si  art. 297 alin. 1 C.pen., totul cu apl. art. 38 alin. 1 C.pen.

  Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar cu privire la inculpatul Ciceac Vasile.

  Probatoriul administrat în cauză până la acest moment procesual a relevat faptul că începând cu toamna anului 2015 până în cursul lunii martie 2016, au fost tăiaţi un număr de 82 de arbori din Parcul Mare al Orașului Nădlac denumit „Pădurice”, teren ce aparţine domeniului public al oraşului Nădlac, de către mai multe persoane, cu aprobarea primarului oraşului Nădlac, inculpatul Ciceac Vasile, fără a exista o hotărâre a Consiliului Local în acest sens, fără a deţine autorizaţie de exploatare şi fără ca aceşti arbori să fi fost anterior inventariaţi şi marcaţi cu dispozitive speciale de către personalul silvic autorizat.

  Anterior tăierii, arborii respectivi erau fotografiaţi de un consilier al primarului, iar lemnul de foc rezultat era repartizat de primarul Ciceac Vasile către anumiți cetățeni ai oraşului Nădlac stabiliți de acesta anterior, existând liste cu persoanele ce urmau a beneficia de materialul lemnos. Activitatea de tăiere, fasonare, transport și distribuire era coordonată de către persoane desemnate de primar să acţioneze astfel.

  Valoarea prejudiciului produs prin comiterea faptelor se ridică la suma de 61.408,206 lei, fiind de cel puţin 50 de ori mai mare decât preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior.

  În cursul zilei de 25 aprilie 2016, ca urmare a obținerii autorizării legale de la instanța competentă, a fost efectuată o percheziție la sediul Primăriei Orașului Nădlac, de unde au fost ridicate mai multe bunuri.

  Facem precizarea că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie!.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ciceac, slovacul din Maramu era demult pe listă! Și dacă lovea o cioară, tot la arest ajungea! Mergeți la toate primăriile și veți vedea copy/paste a la Ciceac prin tot județul/țara! Vor lăbărțatul de fotoliu pe care scrie PRIMAR înapoi! Ce e așa de greu de înțeles?! De ex în frumoasa noastră urbe cam câți copaci, arbori s-au tăiat an de an? Dacă s-ar știi adevărul numeric ar ieși război civil – asta, evident dacă am fi OAMENI, cetățeni cu spirit civic, protectori ai naturii, etc. Cum mârlani și lași suntem din țâța mamei mai mult romane decât dace (aia era vitează și dreaptă!) am asistat indiferenți la chelirea orașului! Oricum, e ff trist – ca primar fiind atâtea amar de mandate să tai copacii parcului orășenesc cu dedicație pt țiganii votanți! Dar Nădlacul poate nu te mai vrea! Te-ai fi gândit, mo?!

   +9 voturi
   +1
   -1
  2. Rușine ! Daca numai pt atat l au reținut înseamnă ca polițiștii si procurorii sunt niște incompetenți sau nu au de lucru! Va rog sa veniți la Olari sa vedeți ce a facut Musca! A vândut de trei ori COMUNA OLARI si nimeni nu i a facut nimic! Ma refer la pasiunea comunei! Verificați sa vedeți !

   +4 voturi
   +1
   -1
  3. … unul dintre miile de hoti din primariile Romaniei.Daca stai si te gandesti de ce am putut, noi romanii, sa dam dovada in 26 de ani, stai si te intrebi daca suntem normali la cap, nu cred ca suntem, sau cel putin 99% nu sunt, altfel nu se poate explica acest jaf la drumul mare care se practica in regiunea neautonoma Romania!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.