duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Primarul fugar din Baia Mare a ieșit din țară cu buletinul unchiului

  de Special Arad | 25 noiembrie 2023, 11:50 AM | Naţional

  0

  Cătălin Cherecheș, primarul fugar din Baia Mare, condamnat la cinci ani de închisoare, a fugit din țară vineri dimineață, la ora 7.49, prin Vama Petea, folosind actul de identitate al unei rude care locuiește într-un alt stat din Europa, potrivit informațiilor date publicității de Poliția de Frontieră. Ar fi vorba de actele unui unchi al său care locuiește în Austria.

  Din informațiile oferite de Poliția de Frontieră, Cherecheș a ieșit din țară cu un autoturism condus de o altă persoană, în regim de taxi. Primarul fugar se afla pe locul din dreapta și a oferit pentru identificare un act de identitate pe un alt nume. Surse citate de Digi24 spun că ruda ar fi un unchi din Austria al lui Cătălin Cherecheș.

  Potrivit inspectorului general al Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, care a susținut sâmbătă o conferință de presă, un poliţist de frontieră român şi unul maghiar, ambii aflaţi în afara tonetelor de la punctul de frontieră Petea, au confruntat imaginea din actul de identitate cu cea a pasagerului şi au permis intrarea în autovehiculului în Ungaria.

  Ivașcu anunțat că se analizează cum a verificat ofițerul de serviciu identitatea lui Cherecheș cu documentul rudei și s-a declanșat o anchetă în cazul polițistului de frontieră. Documentul prezentat la control era real și a fost verificat prin aparatură de la frontieră.

  Victor Ștefan Ivașcu a precizat că există o asemănare fizică între Chereches şi persoana a cărei carte de identitate a prezentat-o, însă această asemănare „nu scuză” faptul că poliţistul nu a observat că nu este persoana din cartea de identitate prezentată.

  Șeful Poliției de Frontieră a mai spus că imaginile video captate în punctul de trecere a frontierei nu permit stabilirea „în mod clar şi neechivoc” a identităţii persoanelor care trec frontiera.

  Modalitatea în care poliţistul a efectuat controlul este analizată la nivelul MAI, acesta fiind cercetat prealabil.

  A fost sesizată unitatea de parchet competentă pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea.

  Polițistul de frontieră de la Vama Petea, care a efectuat controlul are 21 de ani de experiență, cu multe depistări și multe realizări, fără astfel de incidente până acum.

  Cătălin Cherecheș se afla sub control judiciar și avea interdicția de a părăsi țara, astfel că era dat consemn la toate frontierele țării.

  Joi noapte, înainte de a fi condamnat, Cătălin Cherecheș, a transmis live pe Facebook, din sediul Primăriei Baia Mare, susținând că este nevinovat și că i s-au furat 10 ani din viață. „Am suferit umilința publică, însoțită de acuzații mincinoase, dar nu am renunțat la luptă, și la a-mi apăra onoarea mea și a familiei mele”, a spus Cherecheș.

  Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș a fost condamnat definitiv, vineri, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, notează adevărul

  Citește și: Cătălin Cherecheş a câştigat din pușcărie funcția de primar

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.