miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Exclusiv„Primarul Aradului ne-a şantajat! – interviu cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremierul Vasile Daniel Suciu

  de Ovidiu Balint | 8 martie 2019, 12:38 PM | Interviuri | Topic special

  14

  Domnule ministru, mai mult de 70% din conferinţa de presă aţi vorbit doar despre actualul primar al Aradului. Sunteţi în campanie electorală sau vă creează disconfort?

  – Nu creează nici disconfort, nici nu sunt în campanie electorală. Persoana despre care vorbiţi este în campanie electorală. Eu am venit în Arad pentru sunt foarte multe obiective gestionate de ministerul pe care îl conduc. Am luat act, nici cu mâhnire, nici cu amuzament, despre atitudinea domnului primar despre orice care nu are legătură cu partidul domniei sale. Practic, ne-a ameninţat şi ne-a şantajat că nu avem ce căuta la Arad. Ba, am ce să caut la Arad.

  V-a şantajat?

  – Da. Ne-a spus că nu avem ce căuta la Arad, doar dacă vin cu 2,5 milioane de euro pentru stadionul UTA. Că, dacă nu mă aşteaptă cu ultraşi, cu pancarte, cu demonstranţi, că nu e obiectivul nostru nici bazinul de înot… Ba, e obiectivul nostru, al ministerului pe care îl conduc şi care a finanţat acest obiectiv. Eu am venit să îl predau beneficiarului, care, întâmplător, este Primăria Aradului. Am mai fost la Maternitatea din Arad în această dimineaţă, unde vom implementa alte investiţii, am fost şi la celălalt bazin de înot, voi merge şi la Lipova, am predat investiţiile de la Ineu, unde e un alt primar PNL… Vreau să văd cu ochii mei cât mai multe obiective care au fost finanţate sau care pot fi finanţate de Ministerul Dezvoltării. Am avut o întâlnire cu primarii din judeţul Arad, împreună cu directorii ANAP şi CNI, şi am discutat despre modalităţile prin care putem veni în întâmpinarea dorinţelor localităţilor din judeţul Arad pentru viitoare investiţii.

  Acum câteva zile preşedintele Grupului Economic DRW Arad mi-a acordat un interviu prin care îmi relata despre îngrijorările investitorilor străini în Arad din cauza faptului că nu există o predictibilitate a guvernelor României, din cauza lipsei unei strategii privind dezvoltarea economică pe termen lung, din cauza lipsei forţei de muncă, mulţi dintre ei programându-şi relocări în alte ţări decât România. Din punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării există vreo strategie dacă nu pentru atragerea unor viitori investitori, măcar pentru păstrarea celor existenţi­?

  – În primul rând avem o strategie de dezvoltare a României, care urmează …

  Ştiu de ea, dar nu s-a făcut nimic.

  – Păi, nu s-a făcut nimic fiindcă nu a fost aprobată de Parlament. Este un document legislativ care trebuie aprobat în Parlament. Dacă acest guvern nu a acordat facilităţi fiscale pentru investitori, dacă acest guvern nu a acordat inclusiv ajutor de stat pentru derularea de investiţii care să creeze locuri de muncă, nu ştiu care guvern a mai făcut aşa ceva.

  Păi, recent Volkswagen a ales Serbia pentru o investiţie mare, în detrimentul României. Întâmplător era vorba și despre Arad.

  – Eu vă spuneam mai devreme despre o colaborare instituţională în beneficiul oamenilor. Dacă nu am reuşit din motive politicianiste ca un ministru cu o culoare politică cu un primar de altă culoare politică să facă un lucru normal, adică să semnăm un proces verbal de predare primire a unui obiectiv finanţat în comun, cum pot eu discuta cu reprezentanţii investitorilor, să le garantez ceva, atâta vreme cât totul se face prin parteneriate centrale şi locale? Eu conduc acest minister de o săptămână jumate. Nu pot decât să anunţ pe toate căile că îmi doresc să fiu un partener al tuturor autorităţilor locale, indiferent de culoare lor politică.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Și spuse cel ce nu știe unde sunt diacriticele pe tastatura mijlocelor de comunicare virtuală. 🙂 … adicătelea Ș Ț Î Â Ă. Citește ce ai scris domnule, exact așa cum se citește și vezi cum sună. Dar probabil ești peltic și pe tine nu te deranjează. Așa se întămplă uneori când credem că noi suntem 100% și din lipsă de agumente, ne avântăm orbește la atacul la persoană. Se cheamă că ești un heater. Dar nu se pune, … nu-i așa? Că doar o face toată lumea.
    .
    „Nu vedem stâlpul din ochii noștrii, de așchia din ochii altora.”
    .
    Și este doar o simplă observație. Nu am nimic personal cu dumneavoastră domnule „arădean” aka „aradean”. 🙂 Iar observația este valabilă și pentru ceilalți „gestpo”-iști ai limbii române ce se cred grauri, dar nu sunt decât niște vrăbiuțe ce se scaldă în praful ordinarului vieții publice virtuale.

    --20 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.