Primărița comunei Petriș a lansat o campanie turistică inedită: „Musafir la țară”, de Ziua Națională!

  de - | 10 noiembrie 2017, 5:57 PM | Petriş | Știri Arad

  1

  Locuitorii din vestul țării, dar și românii, în general, sunt invitați să sărbătorească ziua de 1 Decembrie la țară, cu preparate tradiționale, colindele dubașilor și obiceiuri din vechime, scrie Banatul Azi.

  Primarul comunei arădene Petriș, Irina Onescu, a lansat campania „Musafir la țară” prin care îi invită pe români să petreacă tradițional, în casele localnicilor.

  „Ideea a venit datorită faptului că îmi doresc să promovez aceste locuri pe care eu le văd cu un imens potențial turistic și m-am împiedicat întotdeauna de faptul că nu avem o infrastructură turistică. După care am realizat că noi putem oferi ceva ce poate în alte locuri nu găsești și anume ospitalitatea autentică. Nu fabricăm condiții ci, pur și simplu, prezentăm viața așa cum este ea. De asta, i-am invitat pe turiști să se cazeze la una dintre familiile din comunitatea noastră din Petriș și să trăiască alături de ei câteva zile”, spune Irina Onescu.

  Foto: banatulazi.ro

  Colaj foto: banatulazi.ro

  Campania „Musafir la țară” a fost lansată pe Facebook și este prima de acest tip de promovare a comunității locale.

  Turiștii vor putea tăia lemne cu localnicii, să ajute la gătit, să viziteze moara, un atelier tradițional de țesut și să asculte colindele dubașilor. Irina Onescu a declarat, la Radio Timișoara, că principala problemă a fost să găsească locuințe cu toate dotările necesare în gospodării, pentru un sejur de calitate.

  Citește continuarea pe banatulazi.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.