duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria va porni o licitație pentru închirierea clădirii fostului „Euromedic”

  de Raluca Medeleanu | 27 noiembrie 2021, 10:13 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  2

  imobilul pe vremea în care funcționa „Euromedic”

  Primăria dorește începerea procedurilor pentru închirierea clădirii de pe str. Dr. Cornel Radu nr.1, cunoscută arădenilor ca imobilul care a găzduit centrul medical imagistic „Euromedic”, iar ulterior centrul medical imagistic „Affidea”.

  Potrivit referatului de aprobare a proiectului de hotărâre care va fi supus la vot în ședința CLM din 3 decembrie, imobilul a aparținut Spitalului Municipal până în 2002, după care a trecut în proprietatea Municipiului Arad:

  „Având în vedere faptul că sistemul de sănătate din România este esențial pentru asigurarea unui nivel ridicat de coeziune și de protecție socială în ţara noastră, Municipiul Arad îşi manifestă dorinţa de a păstra destinaţia imobilului situat pe strada Dr. Cornel Radu nr.1 de unitate medicală, prin raportare la obligativitatea utilizării bunului în condiţii de eficienţă şi legalitate.
  Clădirea construită pentru furnizare de servicii medicale, și anume centru de diagnostic imagistic, a aparţinut Spitalului Municipal Arad până în anul 2002, când a trecut în proprietatea Municipiului Arad prin Ordonanța 70/2002 privind administrarea unităţilor sanitare publice de interes judeţean şi local și prin Hotărârea Consiluliului Local al Municipiului Arad nr.359/2002 privind preluarea în administrare a unităţilor sanitare publice de interes local din municipiul Arad”
  , se arată în document.

  Pentru a putea închiria imobilul, legea impune municipalității să demareze procedura de licitație publică, cu oferte în plic închis şi sigilat.

  Evaluarea clădirii pentru determinarea valorii pe piață a fost realizată de firma arădeană S.C. Value Management Consult S.R.L, membru corporativ A.N.E.V.A.R. Pentru terenul în suprafaţă de 837 mp a fost evaluată o chirie minimă de 945,81 euro, clădire cu aria utilă de 1.127 mp a fost evaluată la o chirie minimă de 5.275,54 euro, rezultând un total de 6.221,35 euro pentru chiria minimă lunară, sumă de la care va porni licitația publică. Garanția de participare la licitația de închiriere va fi de 12.442,7 euro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cât va mai rabda pământul cretinilor? De ce nu faceți o Policlinica, de ce nu mutați Maternul acolo? 6 mii de euro sunt bani de nimic pe care ii primiți in comparație cu ce beneficii ar aduce dacă utilizați clădirea pt arădeni, in fond banii lor s-au utilizat când s- a construit!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.