Primăria caută constructor pentru reabilitarea podului Decebal

  de Raluca Medeleanu | 16 martie 2019, 7:25 PM | Administraţie | Topic special

  0

  După trei ani de la aprobarea studiului de fezabilitate, se pare că anul acesta Primăria Arad va da undă verde începerii lucrărilor de reabilitare a podului Decebal din municipiu.

  Proiectul de Hotărâre prin care se aproba realizarea Studiului de fezabilitate al obiectivului de investiţie „Reparaţii capitale podul Decebal peste râul Mureş în municipiul Arad” a fost votat în unanimitate de consilierii locali în vara anului 2016, dar iată că pașii pentru începerea propriu-zisă a lucrărilor sunt extrem de lenți. Cea mai nouă veste vine de săptămâna trecută când Primăria a lansat anunțul de începere a procedurii de atribuire a unui constructor.

  Am cerut mai multe detalii în legătură cu viitoarea reabilitare a podului Decebal, iar municipalitatea ne-a informat următoarele:

  „Construit cu peste 45 de ani în urmă, Podul Decebal va fi supus unor lucrări de reparații și consolidare. Se va interveni la nivelul căii de pod, la suprastructura podului, la infrastructuri, la rampele de acces și se vor executa lucrări de degajare a albiei râului Mureș. Avantajele realizării acestei investiții sunt creşterea duratei de exploatare a podului cu peste 25 ani, reducerea poluării fonice şi a aerului, creşterea gradului de siguranţă în circulaţia rutieră, eliminarea denivelărilor şi a degradărilor apărute la nivelul structurii rutiere şi proiectarea unei structuri rutiere care să preia eforturile induse de traficul de perspectivă, creşterea fluenţei traficului rutier, precum și reducerea numărului de accidente.
  În acest moment suntem în procedură de atribuire a contractului şi de obţinere a tuturor avizelor necesare în vederea eliberării autorizaţiei de construire. Firma care va câştiga contractul va avea un termen de opt luni pentru execuţie”, ne-au declarat reprezentanții Primăriei Arad.

  Descrierea investiției

  Valoarea estmată a investiției, potrivit anunțului, se ridică la 6.860.804 euro.
  „Stadiu la data de 11.03.2019: procedura de atribuire a contractului de antrepriza se afla in faza de evaluare si calificare tehnica si financiara pana la data de 18.05.2019 cel tarziu. Durata contractului este de 8 luni. Executie lucrari pentru obiectivul de investitii – Reparatii capitale podul Decebal peste raul Mures din Municipiul Arad Data de atribuire 26.09.2017 Durata contractului este de 2 luni incepand de la data atribuirii contractului / emiterii ordinelor de incepere a serviciilor sau lucrarilor. Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor: Servicii de întocmire –Proiect tehnic si detalii de executie-Reparatii capitale podul Decebal peste râul Mures în Municipiul Arad” si asistenta din partea proiectantului pe perioada derularii executiei lucrarilor pâna la terminarea acestora”, se arată în anunț.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.