joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Primaria Arad: sute de arbori ornamentali urmează să fie plantați în oraș

  de Special Arad | 18 noiembrie 2021, 1:11 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Începând de săptămâna aceasta, Primăria Municipiului Arad prin intermediul Serviciului Edilitar și cu sprijinul operatorilor de spații verzi, a demarat o amplă campanie de plantare a arborilor în mai multe zone ale municipiului.
  Plantările vizează, îndeosebi, aliniamentele stradale și cele ale marilor bulevarde, parcurile, zonele amenajate în cadrul Regenerării urbane, pista de biciclete din cartierul Alfa etc. Primele lucrări au fost pe strada Tudor Vladimirescu unde s-au plantat la începutul acestei săptămâni 40 de tei. În cursul zilei de azi operatorii de spații verzi intervin în Piața Avram Iancu, unde se plantează arbori și arbuști ornamentali.

  Campania de plantare a fost demarată în perioada de repaus vegetativ și numai în urma unei inventarieri atente a zonelor unde lipsesc copaci sau unde au fost realizate toaletări.
  Se estimează că în cadrul acestei campanii vor fi plantați circa 1000 de arbori de diverse specii: Tei, Salcâm, Arțar, Frasin, Prun ornamental, Catalpa, Liquidambar, conifere, etc. Noi arbori vor fi plantați în parcuri, pe bulevardele Revoluției, Decebal, Nicolae Titulescu, pe străzile Mețianu, Iustin Marșieu, Pădurii, în cartierele Vlaicu, Grădiște și Confecții.
  Operatorii de spații verzi vor continua plantările atâta timp cât se înregistrează temperaturi mai mari de 5 grade Celsius, iar solul nu este înghețat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.