vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria Arad reacționează la acuzațiile USR referitoare la PUG-ul municipiului

  de Special Arad | 20 aprilie 2022, 5:14 PM | Administraţie

  1

  Primăria municipiului Arad a emis un punct de vedere prin care aduce precizări referitoare la acuzațiile USR asupra lipsei PUG-ului pe site-ul oficial al instituției.

  Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public prin intermediul comunicatului de presă remis de USR Arad referitor la faptul că Planul Urbanistic General al Municipiului Arad nu este prezent pe site-ul instituției, Primăria Municipiului Arad face următoarele precizări:

  Conținutul Hotărârii nr.98/26 mai 1998 privind aprobarea Regulamentului aferent Planului urbanistic general al Municipiului Arad poate fi consultat, fără costuri și fără niciun fel de restricții, atât pe site-ul vechi al Primăriei Municipiului Arad (https://portal1.primariaarad.ro/index.php), la secțiunea Activități normative/Hotărâri, cât și pe noul portal primariaarad.ro, la secțiunea Consiliul Local/Hotărâri.

  Hotărârea nr.98/26 mai 1998 a fost postată pe site-ul instituției noastre la scurtă vreme de la aprobarea sa în Consiliul Local Municipal. Conform prevederilor legale în vigoare, la momentul respectiv, se afișau doar hotărârile nu și anexele acestora. Acest lucru însă nu a îngrădit în niciun fel accesul celor interesați la documentele respective. Orice solicitare de punere la dispoziție a documentelor referitoare la Planul Urbanistic General al Municipiului Arad era soluționată cu celeritate.

  În aceste condiții considerăm nejustificată afirmația doamnei consilier local municipal USR, Daniela Săbău, potrivit căreia Primăria Municipiului Arad nu respectă „minimele standarde de transparență și digitalizare”, pe motiv că nu afișează pe site-ul instituției documentele referitoare la vechiul Plan Urbanistic General al Municipiului Arad”, se arată în comunicatul emis de Primăria Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.