sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria Arad pregătește achiziționarea a 28 de tramvaie noi și reabilitarea a 20 existente. Investiția este de 57 milioane de euro

  de Alin Olteanu | 16 iunie 2018, 9:41 AM | Știri Arad

  6

  În şedinţa de Consiliul Local Municipal de săptămâna viitoare, aleşii locali vor vota studiul de oportunitate privind achiziţionare unui număr de 28 tramvaie noi şi modernizare a 20 de garnituri din actualul parc circulant al Companiei de Transport Public Arad .  Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 57 milioane de euro şi va fi acoperită parţial din bugetul local, iar diferenţa din fonduri europene structurale prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

  În timp ce pentru achiziţionarea unui vagon nou, cu dublă articulaţie municipalitatea va plăti 2.200.000 Euro, unul de capacitate medie va costa 1.700.000 de Euro. Intenţia administraţiei locale este de a cumpăra 10 vagoane de capacitate mare şi 18 de capacitate medie. În schimb, pentru modernizarea garniturilor existente de tip GT-8 se va plăti 223.000 Euro, iar pentru cele de tip GT-6, 308.000 Euro.

  Durata de realizare a investiţiei este de 48 de luni.

  După ce vom aproba acest studiu de oportunitate, vom declanşa procedura de licitaţie. În urma acestei investiţii Aradul va fi printre primele oraşe din ţară care va avea o flotă de transport public cu tramvaiul modernă şi reabilitată”  a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

  Vom achiziţiona 28 de tramvaie noi şi vom reabilita 20 de tramvaie existente. Mai mult de atât, toate aceste tramvaie vor primi o parte finanţare europeană, o parte din bugetul local. Săptămâna viitoare vom aproba acest studio de oportunitate, vom declanşa procedura de licitaţie şi aşa cum aţi văzut Aradul va fi printre primele oraşe care va avea o flotă de transport public cu tramvaiul modernă şi reabilitată.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „„După ce vom aproba acest studiu de oportunitate, vom declanşa procedura de licitaţie. În urma acestei investiţii Aradul va fi printre primele oraşe din ţară care va avea o flotă de transport public cu tramvaiul modernă şi reabilitată” a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.”

   Bineeee filfizonule! Ha, ha, ha …!
   Adică, după 27 ani de aiureală/abureală, manipulare jegoasă și hoție cât cuprinde, din care 14 ai fost tu la cârmă pe plan local, vi acum și te compari cu alții și mai hoți decât ai fost tu? Nu ție rușine … așa un pic măcar? Sau și lipsa tramvaielor din Arad este tot vina psedeului și în mod special a lui Dragnea?
   Hai spune-ne că acum o să călătorim ca-n vest! Că avem cel mai ecologic transport public și în mod sigur o să devenim, datorită ție, Capitală Europeană Verde.

   Cum deschizi gura ne apucă o stare de vomă acută, de ni se întoarce stomacul pe dos.
   Apropo … Cui pregătiți licitația? Ai încasat șpaga?

   --10 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.