sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria Arad: „Încă 200 de insule ecologice în Arad!”

  de Special Arad | 3 februarie 2023, 4:36 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat Primăria Arad: Municipiului Arad i-a fost aprobată cererea de finanțare pentru proiectul „Insule ecologice digitalizate”! Concret este vorba despre amenajarea la nivelul municipiului a 200 de insule ecologice supraterane de tip 1, fiecare dintre acestea compusă dintr-un ansamblu de containere pentru colectarea deșeurilor pe 5 fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton.

  Pentru fiecare insulă vor fi asigurate 200 de carduri electronice de acces. Finanțarea în valoare de aproape 2,4 milioane de euro va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
  Conform Ghidului solicitantului, insulele vor fi „protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, modul GSM pentru transmitere date, bază de date privind beneficiarii serviciului și interfață de facturare”.
  Rata de finanțare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, fără TVA, iar valoarea unei insule ecologice este de 10.000 Euro fără TVA.

  Achiziția se va realiza centralizat de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în baza unui acord de asociere de autorități contractante. Pentru acest tip de insule nu sunt necesare lucrări de construcții-montaj.
  Prin construirea de insule ecologice digitalizate, municipalitatea arădeană urmărește accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economia circulară.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.