duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria amplasează puncte de combatere a caniculei în oraș

  de Special Arad | 23 iunie 2021, 12:45 PM | Știri Arad

  0

  Primăria Municipiului Arad pune în aplicare primele măsuri de combatere a caniculei, prin activarea punctelor de prim-ajutor.
  Două puncte anticaniculă al căror rol principal este să ofere primul ajutor persoanelor afectate de căldură sunt active începând de miercuri, 23 iunie 2021, ora 12.00. Unul este amenajat la intrarea în Palatul Administrativ, iar cel de-al doilea în Catedrala Ortodoxă Nouă de la Podgoria. Pe toată durata de valabilitate a avertizărilor meteorologice privind creşterea temperaturilor diurne codificate cod galben, portocaliu sau roșu, punctele de ajutor vor funcționa în zilele lucrătoare, între orele 12.00-17.00.

  Întrucât canicula poate produce mari probleme de sănătate, Primăria Municipiului Arad recomandă tuturor cetăţenilor câteva măsuri de protecție, astfel:
  – evitarea, pe cât posibil, a expunerilor prelungite la soare;
  – purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere, de culori deschise;
  – consumul zilnic a cel puţin 2 litri de lichide, fără a aștepta apariţia senzației de sete;
  – consumul de alcool, cafea și băuturi cu conținut ridicat de zahăr va fi evitat deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii;
  – se vor consuma fructe si legume proaspete;
  – se vor evita activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie.

  Totodată, în incintele unde sunt amplasate punctele anticaniculă, sunt obligatorii măsurile generale de prevenire a infectării cu COVID 19: portul corect al măștii, distanțarea socială și igiena mâinilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.