Primăria „all-inclusive”! La Curtici, ieri cocktail, azi ceaun… Dom’ primar, sunteți la lucru sau în spate? (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 10 August 2017, 1:24 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  29

  Știri Arad. Care sunt șansele să aveți treabă la o instituție publică și să nu fiți băgați în seamă? Vă spunem noi: mari. Având în vedere că trăim în România sunt chiar foarte mari, enorme… Sincer, ascultând povestea unei doamne care a pățit-o, am considerat-o banală (povestea), aproape că nu o consideram un subiect, dar când am auzit motivele am râs copios, deși doamna Daniela numai de râsul nostru nu mai avea chef…

  Povestea a început de ieri. Daniela s-a dus cu treabă la Primăria Orașului Curtici. Subliniem, orașului… Prin Primărie, surpriză, bătea vântul, vântul acela cald de vară, aducător de caniculă. Iar pe caniculă, de orice ai chef, numai de lucru nu…

  „Am venit cu un dosar”, i-a spus Daniela unei funcționare din Primăria Orașului Curtici. Răspunsul a venit repede. A fost halucinant. A fost mama și tata răspunsurilor, Dumnezeul replicilor pe care le puteai primi într-o Primărie din România, din județul Arad al anului 2017.

  „Doamnă, lăsați dosarul aici și veniți mâine că astăzi nu avem timp. Este ziua de naștere a unei colege și noi facem cocktailuri în spate”…

  Evident, s-a lăsat liniștea peste Primărie. Daniela nu a mai găsit nimic de spus. Era sub imperiul emoțiilor. Era ca la primul „te iubesc” din viață, ca la primul sărut sau primirea inelului de logodnă. A fost în stare doar să spună: „Da? bine…”

  Ce mai conta că Daniela este din Arad, că trebuie să se întoarcă 25 de kilometri în orașul reședință de județ, ce mai conta că a doua zi trebuia să mai facă 50 de kilometri pe benzina, sau poate motorina ei? Nu mai conta… Este absurd să deranjezi pe cineva de la cocktailuri chiar dacă cel care ar putea fi deranjat este în timpul serviciului. La stat. La stat degeaba…

  Și Daniela s-a întors la Arad, iar de dimineață a bătut din nou drumul Curticiului. A ajuns la Primărie, dar prin birouri nimeni. Cât ghinion poate să aibă. S-a plimbat câțiva pași pe holurile instituției și a văzut o grămadă de oameni adunată la o masă, în curtea din spatele Primăriei.

  „Erau cu toții la cafea. Toți! Am scos telefonul și am făcut o poză, că poate doar povestind nu m-ar crede nimeni. După ce am făcut poza s-au împrăștiat cu toții. S-au speriat ca Dracu de tămâie. Brusc a apărut o doamnă care m-a întrebat: căutați pe cineva? Eu i-am spus că da, caut pe cineva care lucrează. M-a dus într-un birou, dar degeaba, că nu știa să-mi rezolve problema. Îmi tot spunea că aici la Curtici nu se face așa, că se face altfel… Eu eram oarecum șocată. I-am spus: doamnă, pe mine nu mă interesează cum se face la Curtici, nu mă interesează chestiile alea de stat în stat. Mie să îmi rezolvați dosarul ăsta din punct de vedere legal, cum se face în toată țara asta”, spune Daniela.

  În fine, după o oră de discuții, a ieșit ceva și cu dosarul femeii, dar funcționara orașului Curtici a tremurat rău la fiecare ștampilă, la fiecare semnătură, deși era vorba despre un simplu dosar.

  Finalul a fost apoteotic… După ce ieri doamna Daniela a fost trimisă acasă pentru a se întoarce astăzi pentru că era ziua unei angajate a Primăriei Orașului Curtici și toată lumea era în spate la cocktailuri, astăzi a fost mai delicios…

   „Doamnă, haideți să ne grăbim că astăzi este ziua unui coleg și ne așteaptă la ceaun în spate”…

  Aveți vreo replică la asta? Noi nu…

  Avem însă o întrebare pentru noul primar, Bogdan Ban, altfel un om de ispravă lăudat de mulți dintre oamenii orașului sau de cei care au ajuns să îl cunoască:

  „Dom’ primar, sunteți la lucru sau în spate la ceaun?”

  Cam atât momentan despre această Primărie „All-inclusive” a orașului Curtici și recunosc că sintagma „all-inclusive” am împrumutat-o de la un coleg de breaslă căruia i-am povestit subiectul.

  UPDATE

  Contactat telefonic, primarul Bogdan Ban ne-a răspuns:

  „Nu sunt în localitate, fiind plecat la e probleun curs de specializare. Doresc să vorbesc personal cu doamna, să văd pentru ce problemă a fost la Primărie. Luni mă voi întoarce la birou, am cerut deja o notă explicativă și voi lua măsurile care se impun”, ne-a declarat edilul.

  curtici 1

  FOTO: Joi dimineață,ora 9, la Primăria Orașului Curtici. Toți angajații erau în curte, la cafea… Mai târziu servesc ceaun. Ieri a fost cocktail… Trăiască România, trăiască tricolorul…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La cum s-a degradat Curticiul nu este de mirare,angajatii sunt toti neamuri,fini,parinti si copii dar nu asta ar fi cel mai grav lucru daca macar ar fi eficienti .Mizeria,lipsa bunului simt si dezmatul pe banii nostri ai celor ce platim taxe si impozite a ajuns la maxim.

   +14 voturi
   +1
   -1
   • Elisabeto văd ca pe Curtici esti suparata rau, dar de halul in care a ajuns tara, nici ca iti pasa. Curticiul are bani, si nu din taxe si impozite de la cetateni. Din cate stiu impreuna cu Chisineu Cris si Pecica au zone industriale care aduc banii adevarati la buget. Bravo lor! Lasati refrenele comunistoide. Trec des prin Curtici, lucrez in zona industriala si vad ca se lucreaza in in toata localitatea. Fie vorba intre noi.Curtici este o comuna mai mare. Nu vad atata mizerie cum povestesti. Mai au multe de facut, e drept. Asa cum zici; primarul trebuie sa ii ia un pic la rost si sa nu lase vantul sa bata cum vrea el prin institutie.

    --11 voturi
    +1
    -1
  2. Văd multi filozofi pa aici! Adică cum? Voi nu dati colegilor de ziua voastră nicio cafea, măcar? Hai să fim corecti si să recunoastem! Până în urmă cu vreo 5 ani salariile erau asa mici că se angajau în primării, doar cine nu găsea de lucru în alte părți sau nu prea avea chef de muncă. Acum au crescut salariile dar au rămas oamenii de atunci. Azi un functionar public nu mai poate fi schimbat, nici măcar de primar sau presedinte. Astia sunt, cu ei ne-am pricopsit.

   --4 voturi
   +1
   -1
  3. Despre Primăria Curtici și lipitorile angajate acolo, precum și primarul și ai lui consilieri, sunt foarte multe lucruri care ar trebui dezbătute… incompetenta, nepăsarea, nesimtirea, etc, sunt la ele acasă! Un oraș in cădere liberă, un oraș mizer, un oraș in care nu se face/întâmpla absolut nimic in folosul cetățeanului, tot ce se întâmpla e in folosul anumitor persoane.. știm cu toții despre cine e vorba! Promisiuni deșarte, bani neutilizati (vorbim de fonduri europene)din lipsa de viziune, lipsa de interes, nepăsare.. dezinteres total. Un primar care nu are ce sa caute acolo, niște angajați.. nu cred ca are rost sa mai comentam.. Cauti pe cineva in primăria aia.. una e la piața, una la cafea, una la unghii, una la coafor, nici nu te miri ca pentru un Cacat de hârtie/adeverința/etc, te plimbi pe la ei 2-3 zile! Trăiască conducerea orașului și angajații primăriei! Respect.. ??

   +22 voturi
   +1
   -1
   • Logica asta nu prea sta in picioare. Un om cu capul pe umeri voteaza pentru speranta de mai bine (fac abstractie cei ce isi vand votul pentru slapi, blide, galeti, pungi de ulei s.a.m.d.).
    Faptul ca primarul actual nu e mai bun decat predecesorul, un corupt condamnat de altfel, nu poate fi imputat oamenilor. Sper doar sa nu aiba memoria scurta si sa il taxeze la vot cand vor avea ocazia. Asa functioneaza democratia.

    +11 voturi
    +1
    -1
      • Ia te uita pe cine a adus matza-n gura! 🙂

       Daca as fi un corupt care *ar fi facut puscarie*, cata vreme el ar fi scapat, atunci da – as fi fost gelos :). Nevoie mare! „Da’ ce, eu is mai fraier?!” Dar sunt un simplu platitior de taxe, care respecta legea. Unul dezgustat de politica inainte de a intra in ea – am refuzat frumos. Vezi ca debit verbal am, chiar daca nu sunt „doctor in comunicare” :)…de parca ti-ar trebui mai mult – m-au impiedicat scrupulele. Asta sunt!

       Sa zicem ca il stiu, personal – asa ca rationeaza cu tot sporul, inainte de a-mi povesti una-alta. Daca ii esti ruda…atunci „chapeau”, stii mai multe decat mine. Daca nu – nu.

       0 voturi
       +1
       -1
  4. Doamna a avut ghinion jumate de primarie chefuieste la Curtici iar cealalta la mare impreuna cu primarul pe banii cetatenilor.Sa nu va faceti iluzii si daca primarul era acasa era si el la cocteil.La chefuri suntem asi la facut treaba mai greu.
   Ce masuri sa ia primarul cat el e seful chefurilor si angajatii fac ce face si el.Acum inteleg de ce in Curtici e nevoie de City Manager ca primarul e tot plecat ba la mare ba in strainatate ba la Ghiti in spate deci nu are timp sa fie managerul orasului.

   +14 voturi
   +1
   -1
    • Dna Elisabeta, va rog sa nu încurcăm lucrurile.. Chefurile din primărie, zilele Orașului, etc, toate se fac pe banii noștri, ziua gospodarului nu are de nimic de a face cu primăria, sau banii curticenilor!
     Iar de investiții serioase nu poate fi vorba, așa cum am scris și mai sus, nimănui nu-i pasa, nu au viziune, nu știu ce sa facă.. in afara de stații de autobuz(care nu erau neaparat necesare) și care costa o căruță de bani(toate astea ca sa-și lărgească Ghiti terasa). Banii europeni pleacă de la noi pentru ca nu e nimeni in stare sa-i folosească cu cap. Suntem singurul „oraș” din Jud Arad(poate chiar din țara)care a vândut locuri de casa fără ca utilitățile sa fie introduse, acum avem aviz de la Enel și ne cacam pe noi ca nu suntem in stare sa acoperim jumătate din investiție(ca așa e procedura) pentru introducerea curentului in Cartierul nou. Cică ne e frica de Curtea de Conturi.. ca nu avem justificare.. dar pentru alte mizerii pe care le facem și bani pe care ii spălam, nu ne e frica! Egal, Curticiul este și va rămâne un oraș de Cacat! Păcat..

     +13 voturi
     +1
     -1
  5. Cu tradarea unuia dintre consilierii din opozitie da minunatele statii de autobuz.Cu pretul ca care se face una un gospodar facea cel putin 3.Ca sa nu mai vorbim ca una din statii se muta in fata scolii ca sa poata cineva sa-si mareasca terasa.Stie domn primar cine….

   +10 voturi
   +1
   -1
  6. Am auzit si eu de debandada din Primaria Curtici sub conducerea noului primar dar sincer sa fiu nu prea am crezut.Cinste doamnei Daniela pentru atitudinea luata cu totii ar tebui sa procedam asa.Acum acesti angajati se ascund in curtea primariei inainte erau la cafeneaua din fata acesteia tot la fel toata gasca ca doar fraierii ne platesc sa stam la cafele 50% din program ce daca nu e nimeni in primarie sa ajute cetatenii acestia nu au drepturi doar obligatii sa plateasca impozitele locala sa luam salarii grase pe nimic.
   Cineva posta ca in Curtici se lucreaza posibil pentru ca sunt in derulare proiectele vechiului primar cel nou nu are timp.
   In aceasta primarie se creaza posturi dedicate de parca nu ar fi cu mult mai multi decat e nevoie de ex cum am mentionat cineva mai sus postul de City Manager ( nici capitala nu are asa ceva ) salariul este echivalentul salariului pe care il are primarul o sa credeti ca va fi concurs pentru acest post da de unde a fost adjudecat inainte de a fi creat.
   Alta gaselnita din ce aud sper sa fie doar zvonuri infiintarea unui fel de politie locala iarasi persoana care va fi la conducere se stie deci alte persoane platite fara sens ca doar in Curtici infractionalitatea e la cote alarmante si pe langa Politia actuala mai trebuie una.
   Legat de acea mutare a statiei nu ma mir ca doar afacerile persoanei interesate au explodat in Curtici sub actuala conducere a primariei.In declaratia de avere a primarului era un punct cu donatie de la persoana privata 10000 de euro sa fie ceva legaturi pe acolo ca doar nimeni nu doneaza asa o suma fara interes poate ma insel.

   +6 voturi
   +1
   -1
   • Daca as fi in locul domnului primar l-as da in judecata pe Michiduta pentru acuzatiile aduse! Nu am gasit nicaieri donatii catre primar de 10.000 de euro,dar am vazut un credit la banca. Eu am 3 credite la banca si alte imprumuturi si nu sunt primar! Care este problema ca faci un credit la banca? Care este problema pentru Michiduta si daca ai primi o donatie?Cred ca cei care comenteaza aiurea o fac din pura invidie si gelozie. Curticiul este un oras cu multe investitii si deschis pentru altele. Sa nu uitam ca deja s/a racordat la canalizare, iar primaria are multe proiecte, nu doar mici si bere cum dati de inteles. Mai lasati cancanurile astea si puneti umarul la munca! Cat despre primar, jos palaria un om de nota 10!

    0 voturi
    +1
    -1
  7. Un articol de prost gust si neconstructiv. Pe undeva pare mincinos. Locuiesc in Curtici de multi ani si am stat mult si peste hotare, dar pot sa spun ca intotdeauna am fost tratati cu respect si cu bunavointa la primaria Curtici. Din fericire am fost la multe birouri in primarie, mai ales in timpul constructiei casei si mereu ni s/au rezolvat problemele in timp util si asta fara sa cunosc pe nimeni in mod special la primarie. Oamenii si/au facut treaba. Apoi chestia cu 25 de km din Arad pana la Curtici e cusuta un pic cu ata alba si subtire. De la podul de la CET pana la Curtici sunt 14 km. Chestia cu cafeaua la ziua de nastere mi se pare o absurditate. In orice loc de munca avut pana acum am fost binecuvantati cu pauze. Fiind intr/o locatie publica, Daniela putea sa fotografieze, insa nu vad nimic aiurea acolo in spate la teresa! Oamenii erau linistiti la o cafea! Sunt convins ca daca nu a putut sa/i rezolve problema atunci, primaria nu a putut si atat. Nu cred ca erau rau intentionati angajatii. Repet> niciodata nu am fost tratati cu indiferenta la primaria Curtici. Despre primar pot sa spun ca este chiar un om de bine. Ii respecta pe toti, indiferent de de situatia sociala sau materiala. Fara sa il cunosc l/am obsevat cum trata oamenii. Pot sa spun doar RESPECT Primaria Curtici!

   +3 voturi
   +1
   -1
  8. Singura vina a orasului Curtici este ca are bani. Exista multa invidie si gelozie la adresa acestui orasel. Se dezvolta sub ochii nostri, are multi bani in buget, sunt multi investitori, nu sunt someri, e normal ca oamenii sa vorbeasca din invidie si rautate. Nu stiu ca in alta parte in aceasta tara sa fie atat de multe investitii. Sunt sigur ca sunt. Cei care critica fara sa stie sa puna umarul la munca, sa deschida o investitie privata, sa dea de munca precum domnul Musca si apoi mai vorbim. Sanatate!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.