Update Prima școală închisă în județul Arad, după începerea școlii: la Zădăreni! Directorul acesteia a fost depistat pozitiv cu virusul Sars-Cov-2

  de Raluca Medeleanu | 15 septembrie 2020, 12:06 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  imagine cu rol ilustrativ / sală de clasă goală

  La numai o zi după începerea anului școlar, județul Arad înregistrează primul caz în care o școală este închisă. Este vorba despre Școala din Zădăreni și această decizie a fost luată după ce directorul Alexandru Popa a fost depistat ca fiind pozitiv cu virusul Sars-Cov-2.

  Elevii vor continua momentan să învețe doar în mediul online, asemenea celorlați care sunt înscriși în școli incluse în scenariul roșu la nivel național.

  L-am contactat pe inspectorul școlar general Marius Göndör pentru a afla mai multe detalii, iar acesta ne-a declarat că directorul nu s-a aflat ieri la școală, tocmai pentru a nu expune elevii și cadrele didactice, întrucât ieri era în așteptarea rezultatului testului.

  Momentan nu se știe exact perioada în care școala din Zădăreni va rămâne inclusă în scenariul roșu (cu cursuri exclusiv online), decizia va fi stabilită în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care se va organiza în decursul zilei de astăzi.

  Göndör ne-a spus, pe de altă parte, că în cadrul aceleași ședințe se va mai discuta și situația din alte școli din județ și că se așteaptă ca unele dintre acestea să fie mutate dintr-un scenariu mai strict către unul mai lejer, dat fiind numărul în scădere al cazurilor de Covid-19 înregistrat în ultima vreme în localitățile respective. Deocamdată însă nu ne-a putut declara despre care unități de învățământ ar fi vorba.

  UPDATE: „Având în vedere faptul că dl. Director al Școlii Gimnaziale Zădăreni este suspect ca fiind infectat cu virusul SARS-COV-2, cursurile școlii au fost suspendate.

  Până în prezent nu am primit o adresă oficială din partea DSP Arad cu privire la măsurile specifice care se impun, astfel încât vom reveni cu informații suplimentare ulterior.
  Rugăm părinții să țină legătura telefonic sau prin mijloace online cu cadrele didactice, până la clarificarea situației.
  Vă mulțumim pentru înțelegere!”, se arată într-o postare a paginii de facebook a comunei Zădăreni

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.