vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Prima crimă: „I-am tăiat complet capul şi l-am aruncat în lac”. Criminalul condamnat pe viață, Marius Csampar, eliberat după 22 de ani de detenție

  de - | 27 mai 2020, 2:53 PM | Naţional

  1

  Rămas orfan de mamă la 12 ani, Marius Csampar a crescut pe străzi şi a învățat cum să fure şi cum să fenteze miliţia. A absolvit doar 8 clase, iar la 14 ani a dat prima spargere, într-o tutungerie. A primit atunci doar o amendă penală, pentru că nu putea fi încarcerat. La 17 ani a fost prins după ce a furat, împreună cu gaşca, dintr-un restaurant din Bucureşti şi a fost închis pentru doi ani, într-un centru de reeducare.

  După eliberare, s-a reapucat de infracţiuni. A intrat într-o bandă care acţiona în zona Gării de Nord, tâlhărind călătorii din trenuri. Prima crimă: „I-am tăiat complet capul şi l-am aruncat în lacul IOR”. Nu avea 20 de ani împliniţi când a comis prima crimă.

  Victima, rămasă neidentificată, era un om al străzii cunoscut sub numele de Mitică. Bărbatul îi văzuse pe Csampar şi pe cei din banda lui în timp ce dădeau o spargere la un magazin din cartierul Titan. Csampar a declarat că Mitică şi-ar fi cerut „dreptul”, adică o parte din lucrurile furate, ca să nu anunţe poliţia. “Csampar Marius descrie împrejurările comiterii faptei, pe care o motivează ca fiind o reacţie în timpul unei altercaţii cu victima”, se arată în expertiza medico-legală psihiatrică a INML, din 2 iulie 1998.

  Mai multe detalii despre crimele comise și recunoscute de făptaș AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.