duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Prima competiție națională de Off Road din Arad, amânată de coronavirus pentru iunie. Se amână și Raliul Aradului?

  de Dan Lazăr | 7 aprilie 2020, 7:19 AM | Coronavirus | Hălmăgel | Hălmagiu | Sport

  0

  Cupa Off Road – ORCA Challenge trebuia să se desfășoare între 10-12 aprilie în județul Arad. Pandemia de coronavirus a amânat și această competiție, conform deciziei Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

  Întrecerea a fost „mutată” de către forul de profil pentru perioada 12-14 iunie. Competiția se adresează atât echipajelor de începători, care vor utiliza vehicule 4×4 fără modificări structurale speciale, cât și echipajelor care au experiență și utilizează în concurs vehicule 4×4 cu modificări speciale pentru off-road.

  Competiția ar urma să înceapă sâmbătă, 13 iunie, cu proba Trophy (proba de traseu, aprox. 90 km), pe teritoriul județului Arad, în zona localităților: Hălmăgel, Hălmagiu, Brusturi și Luncșoara. În ziua de duminică, 14 iunie, începând cu ora 10.00, pasionații de mașini 4×4 pot participa ca spectatori la proba superspecială (trial) care se va desfășura în vecinătatea localității Hălmagiu, pe circuit închis.

  La începutul anului, Comisia Națională de Off Road a anunțat câteva noutăți importante în perspectiva sezonului 2020, cu 24 de evenimente distincte. Printre noutăți se numără și competiția de la Arad, care alături de alte 10 evenimente se desfășoară sub formă de cupă, fără a puncta în clasamentul general final al celor două divizii de off road (trial și trophy).

  off road2

  Marea noutate pregătită de FRAS pentru acest an este cea legată de separarea evenimentelor de trial și trophy. Astfel, campionatul va avea 7 etape de trophy și 15 etape de trial.

  Clubul arădean Off Road Club mai organizează etape la Reșița (anulat) și Abrud (ultima etapă, în 6-8.11.2020 – Toamna în Apuseni), într-un calendar dens ce cuprinde 24 de etape, cu runde din Campionatul Național sau în Cupa Off Road.

  Se amână Raliul Aradului?

  În ceea ce privește Campionatul Național de Raliuri, prima sa etapă – Raliul Harghitei (1-2 mai) – a fost amânată, lucru care, mai mult ca sigur se va întâmpla și cu Raliul Aradului (22-23 mai), programat la doar o săptămână după ce va expira a doua lună de stare de urgență din România. Etapa joker din CNR, Raliul Bucovinei, programată inițial pe 24-25 aprilie, va fi reprogramată în perioada 5-6 iunie, sub rezerva reanalizării situaţiei la finalul lunii aprilie.

  Raliul Aradului este a treia etapă din Campionatul Național de Raliuri 2020. Cursa, care face parte și din European Rally Trophy, este programată a se desfășura în perioada 22-23 mai, cu un coeficient de 1,2. În cadrul evenimentului se va desfășura și a treia etapă din sezonul de Rally 2.

  Evenimentul automobilistic gândit de Mihai Leu și Ciprian Suărășan a fost cuprins în cadrul finanțărilor nerambursabile oferite de Primăria Arad, cu un buget de 500.000 de lei. De remarcat că sume acordate sportului de performanță au fost redirecționate, la finele săptămânii trecute, spre programul de dezinfecție a blocurilor din Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.