marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Prezent la DNA, Petre Daea, ministrul Agriculturii, a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor

  de - | 22 iulie 2022, 3:54 PM | Naţional

  0

  (foto: pressalert)

  Ministrul Agriculturii, Petre Daea, este audiat, astăzi, de anchetatorii de la DNA Timișoara în dosarul în care fostul ministru Adrian Chesnoiu este cercetat penal, fiind acuzat de faptul că a intervenit pentru ca patru persoane să fie angajate, asigurându-se că vor obține subiectele, iar în cazul unuia dintre aceștia a făcut presiuni pentru a obține o notă care să-i asigure postul.

  Printre cei pentru care pesedistul a intervenit este și un apropiat al lui Daea, după cum chiar Chesnoiua a recunoscut. Discuția a avut loc, anul acesta, în 15 martie în biroul ministrului de atunci.  Acesta a spus că este sunat în fiecare luni de Daea și le-a reproșat ”chiar la nea Petrică vă găsirăți….”.  Chesnoiu era nemulțumit de faptul că nu s-au făcut documentele pentru a fi angajat pe un post din Ministerul Agriculturii, în compartimentul cercetare, inovare, un fin al soției lui Daea. ”Omul ăla m-a rugat două lucruri, trei, cinci aproape șapte”, le-a explicat, râzând, Adrian Chesnoiu. „Pila” lui „nea Petrică” era Mihai Cosmin Corobea, în telefonul căruia procurorii au găsit la percheziţia informatică un contact notat: „Nasa Cami Luchi”, despre care procurorii spun că este soția lui Petre Daea, Camelia Luchian Daea.

  De asemenea, în calculatorul acestuia au fost găsite salvate toate variantele de subiecte de la concurs, cu mai multe zile înainte de susținerea probei scrise. În timpul discuțiilor interceptate de DNA, Adrian Chesnoiu a discutat inclusiv despre a găsi noi consilii de administrație unde să fie numită soția lui Daea, căutându-le pe cele mai bănoase. La 9,15, Petre Daea a ajuns la sediul central al DNA. ”Am venit în calitate de martor și voi depune mărturie. Tot timpul (am spus adevărul, n.a)”, a declarat ministrul, refuzând să răspundă la alte întrebări.

  Citeste mai mult pe: pressalert.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.