Prevenirea furturilor din locuință în mediul rural – un obiectiv important al polițiștilor

  de Special Arad | 10 August 2021, 1:00 PM | Şiria | Știri Arad

  0

  În perioada sezonului estival prevenirea furturilor din locuință este un obiectiv important al polițiștilor, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Arad.

  În cursul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității împreună cu cei ai Poliției Comunale Șiria au desfășurat activități de prevenire a furturilor din locuință în zone cu risc criminogen din Șiria.

  Polițiștii i-au informat pe cetățeni despre cauzele favorizante ale furturilor din locuință în vederea diminuării numărului acestora precum și a riscului de victimizare.

  Au fost distribuite pliante informative cetățenilor care au discutat cu polițiștii.

  Recomandări ale polițiștilor pentru prevenirea furturilor din locuințe:

  •  Nu oferiți informații necunoscuților despre bunurile pe care le dețineți sau despre vecini, nici măcar celor care susțin că sunt reprezentanții unor instituții, dar nu pot face această dovadă;

  •  Evitați depozitarea la vedere, pe balcon, în fața ușii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ați achiziționat;

  •  Nu comunicați date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe rețele de socializare. Discutați aceste aspecte doar cu cei în care puteți avea încredere, care pot veni zilnic pentru ridicarea corespondenței și să lase impresia de „casă locuită”;

  •  Nu postați pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că dețineți în casă bunuri de valoare;

  •  Nu lăsați deschise geamuri, terase sau balcoane care ar putea facilita accesul în locuință;

  •  Bijuteriile în cantități mari, banii, acțiunile sau alte valori trebuie păstrate în depozite bancare. Pentru efectuarea menajului sau a unor reparații apelați la firme autorizate;

  •  Achiziționați sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeți încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate ușor!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.