sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Prețurile pomilor de Crăciun la Arad. De unde își pot cumpăra arădenii cei mai ieftini brazi

  de Mihai Todoca | 24 noiembrie 2023, 1:08 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Romsilva a transmis un comunicat în care anunță punerea în vânzare a peste 20 de mii de pomi de Crăciun în sezonul sărbătorilor de iarnă.

  Din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puși pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat,17.569 bucăți sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

  Majoritatea pomilor de Crăciun oferiți spre vânzare în acest an sunt din specia brad, 18.898, iar diferența de 5.898 de bucăți sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase.

  Prețurile menționate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziționați direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva.

  Direcțiile silvice vor onora, cu prioritate, cererile populației, prin vânzarea directă și numai în limita excedentului se va face valorificarea către operatori economici.

  Prețurile la Arad

  Arădenii care optează pentru un brad crescut în pepiniere pot alege să meargă la pepiniera din Toc sau cea din Julița, acestea făcând parte din Ocolul Silvic de la Săvârșin, iar prețurile sunt cu mult sub cel pe care îl pot găsi în piețe sau la magazinele de bricolaj, care și ele pun brazi (molizi sau alte rășinoase) la vânzare.

  Astfel, cele două pepiniere au un număr de 1500 de bucăți, iar prețurile încep de la 15 RON (specia molid și alte rășinoase), respectiv 25 de RON pentru un brad de Crăciun, ajungând până la 250, respectiv 400 de RON.

  Orarul pepinierelor este de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-16:00.

  Mai multe detalii legate de preț, în tabelul de mai jos:

  brad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.