sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Preţurile petrolului au atins cele mai reduse niveluri din ultimele nouă luni

  de - | 28 septembrie 2022, 9:10 AM | Business | Internaţional

  0

  Prețurile petrolului au scăzut, luni, cu doi dolari pe baril, ajungând la minimele ultimelor nouă luni, în tranzacţii agitate, presate de aprecierea dolarului, în timp ce participanţii de pe piaţă aşteaptă detalii despre noi sancţiuni împotriva Rusiei, transmite Adevărul, citând Reuters.

  Potrivit sursei citate, contractele futures pe țițeiul Brent, cu livrare în noiembrie, au scăzut cu 2,09 dolari, sau 2,4%, până la 84,06 dolari pe baril, coborând sub nivelurile atinse la 14 ianuarie.

  De asemenea, preţul petrolului U.S. West Texas Intermediate (WTI), cu livrare în noiembrie, a scăzut cu 2,06 dolari, sau 2,3%, până la 76,71 dolari, cel mai scăzut nivel din 6 ianuarie.

  Ambele contracte au crescut la începutul sesiunii, după un declin de aproximativ 5% consemnat vineri.

  Indicele dolarului a atins un nivel maxim de două decenii, presând cererea de petrol, care este cotat în moneda americană. Impactul unui dolar puternic asupra prețului petrolului este cel mai pronunțat din mai bine de un an, arată datele Refinitiv Eikon.

  Citește mai mult pe adevarul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.