Preţurile la aur, argint şi platină o iau razna

  de - | 19 martie 2016, 3:11 PM | Business | Internaţional

  0

  Preţurile la mărfuri şi acţiunile din minerit au luat-o razna joi, după ce Federal Reserve a adoptat un ton mai pacifist la întâlnirea sa din luna martie, care a avut loc miercuri seară, potrivit epochtimes-romania.com.

  Federal Reserve a SUA a menţinut rata dobânzilor de referinţă neschimbată într-o zonă cuprinsă între 0,25% şi 0,5% şi a redus de la patru la două numărul de măriri ale ratelor pe care să le aplice în 2016.

  Mişcarea a făcut ca dolarul să scadă brusc, lucru care, în schimb, a oferit un impuls puternic preţurilor materiilor prime pe tot cuprinsul globului. De asemenea, mişcarea a ajutat la creşterea preţurilor acţiunilor din sectorul de minerit în tranzacţiile europene de joi.

  Aproape fiecare marfă a fost comercializată în teritoriu pozitiv în dimineaţa zilei de joi, iar metalele preţioase şi petrolul s-au aflat în frunte. Printre cei mai mari câştigători sunt metalele preţioase.

  Mărirea preţului la aur a ajutat, de asemenea, la impulsionarea preţurilor la argint şi metalele din grupul platinei. Astfel, argintul a avut ieri o creştere de 3,2% în timp ce platina a crescut cu 3,1%.

  SURSA: epochtimes-romania.com

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.