Prețul gazului ar putea să crească în perioada următoare

  de - | 23 May 2019, 7:56 AM | Naţional

  0

  Autorităţile române în domeniul reglementării energiei au avut discuţii, la Bruxelles, cu reprezentanţii Comisiei Europene, după ce, în luna martie, forul comunitar a sancţionat România pentru încălcarea legislaţiei în sectorul gazelor, a declarat vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy.

  Comisia Europeană nu agreează măsura de a-i proteja pe toţi consumatorii casnici, însă argumentele părţii române sunt legate de caracterul temporar al acesteia, a mai declarat Zoltan Nagy, ceea ce se traduce prin faptul că prețurile vor crește. „Există bază legală şi pentru măsuri temporare la nivelul unor ţări membre, care sunt menite să protejeze anumite categorii de consumatori. Faptul că la noi această protecţie este pentru toţi consumatorii casnici, s-ar putea să nu fie tocmai în regulă, dar suntem la nivelul de discuţii cu Comisia Europeană şi, după renunţarea la aceste măsuri temporare, să avem o piaţă, într-adevăr, liberalizată.”

  Sursa: evz 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.