marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Președinția suedeză a Consiliului UE, decisă să se implice activ pentru aderarea României la Schengen

  de - | 11 ianuarie 2023, 9:55 PM | Internaţional

  0

  Tobias Billström (foto: Facebook)

  Suedia, care a preluat președinția Consiliului UE, este decisă să se implice activ și să depună toate eforturile pentru ca România să adere la Schengen prin identificarea de soluții concrete și și să sprijine eforturile României în direcția finalizării aderării, a spus ministrul suedez de externe, Tobias Billström, într-o convorbire cu omologul său român, Bogdan Aurescu, potrivit HotNews.

  „Ministrul suedez de externe a reconfirmat ministrului Bogdan Aurescu sprijinul Suediei pentru aderarea României la spațiul Schengen și a subliniat că Președinția suedeză este decisă să se implice activ și să depună toate eforturile pentru realizarea acestui obiectiv prin identificarea de soluții concrete, în baza unui dialog constructiv cu toate părțile implicate, precum și să sprijine eforturile României în direcția finalizării aderării. Ministrul suedez de externe a exprimat, totodată, speranța în înregistrarea de progrese în acest dosar și în identificarea unei soluții pozitive, subliniind legitimitatea demersurilor și așteptărilor României”, arată un comunicat al MAE.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.