duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Președintele Zelenski: Ucraina este scutul Europei şi a lumii în fața Rusiei de opt ani

  de - | 19 februarie 2022, 10:08 PM | Internaţional

  0

  (foto: G4Media.ro)

  Ucraina este „scutul Europei” în faţa armatei ruse, a declarat sâmbătă preşedintele Volodimir Zelenski la Munchen, îndemnându-i pe occidentali să renunţe la politica „de împăciuire” faţă de Moscova şi să-şi sporească ajutorul militar în favoarea Kievului, transmite AFP, citat de Agerpres.

  „Apreciem orice ajutor, dar toată lumea trebuie să înţeleagă: acestea nu sunt contribuţii de caritate pe care Ucraina trebuie să le ceară (…) Este contribuţia voastră la securitatea Europei şi a lumii. Unde Ucraina este scut de opt ani”, a declarat Zelenski la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

  El a făcut referire la conflictul armat din estul Ucrainei cu separatiştii susţinuţi de Moscova, început în 2014, după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, şi care continuă şi astăzi. Conflictul a făcut până acum peste 14.000 de morţi şi 1,5 milioane de refugiaţi.

  „De opt ani, Ucraina a fost un scut. De opt ani, Ucraina reţine una din cele mai mari armate din lume care este masată la frontierele noastre, nu la cele ale Uniunii Europene”, a declarat Zelenski la conferinţa de la Munchen.

  Sursa: Agerpres

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.