joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Președintele ULAL Arad critică prețul ridicat al facturilor de încălzire. „Valoarea pe ianuarie 2020 e cu 40% mai mare”

  de Special Arad | 18 februarie 2020, 12:41 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Comunicat. După ce recent s-a mărit tariful la serviciul de salubritate și tariful la serviciul de apă și canalizare, au sosit și facturile de încălzire pe luna ianuarie 2020.
  Valoarea facturilor pe luna ianuarie 2020 primite de către asociațiile de proprietari sunt cu aproximativ 40% mai mare față de luna decembrie 2019, deși luna ianuarie nu a înregistrat temperaturi mai scăzute decât luna anterioară.

  Așa cum CET Hidrocarburi Arad ne-a obișnuit, citirirea contoarelor în luna decembrie se face mult mai devreme. Astfel că în valoarea facturii aferente lunii ianuarie este cuprinsă și diferența de consum a zilelor din decembrie.

  Dar cine se mai gândește la consumator sau la bugetul familiilor? Doar natura i-a ajutat și în acest an pe arădeni, nicidecum cei pe care i-au trimis să le reprezinte interesele în CLM.

  În Arad, timp de 14 ani, de când problema furnizării de caldură și apă caldă a fost atribuită Administrației Locale, politicienii arădeni nu au reușit în nici un mandat să soluționeze problema acestei utilități publice, s-au făcut de rușine și nu-și merită locul.
  Nu putem ignora nici numirea și susținerea în funcții de conducere la CET Arad a unor directori care în ultimii ani au pierdut jumătate din abonați.

  Arădenii s-au săturat să plătească la nesfârșit o utilitate de proastă calitate la un preț foarte mare. Au fost nevoiți să-și găsească singuri soluția la problema încălzirii locuinței prin diverse metode.

  Între timp s-au înființat și asociații de dezvoltare, care până în prezent în Arad nu au dezvoltat și modernizat nimic, ci doar au încasat cotizații și indemnizații din bugetele locale.

  Abordând subiectele CET, căldură, preț la gigacalorie, doar în anii electorali, clasa politica arădeană dă dovadă de disperare, pentru a atrage atenția electoratului în scopul rezervarii unei porțiuni din marele ciolan.
  Chiar dacă problema CET-urilor din Arad este pe agenda unor politicieni arădeni, ea este abordată mai mult ca pe o campanie de imagine decât ca o reală preocupare pentru cei care i-au votat.

  Serviciile pentru utilități publice au fost permanent în atenția ULAL Arad în dezbaterile publice la care am fost invitați, în discuțiile cu consilierii locali, cu parlamentarii și cu responsabilii ANRSC precum și în ședințele CLM la care pe ordinea de zi erau proiecte ce vizau serviciile de utilitați publice.

  Dorina Lupșe- Președinte ULAL Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.