vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Președintele Turciei: „Presa din Turcia este cea mai liberă din lume”

  de Special Arad | 27 decembrie 2014, 11:49 AM | Internaţional

  0

  Presa din Turcia este cea mai liberă din lume, a afirmat vineri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, respingând acuzaţiile potrivit cărora libertatea presei ar fi încălcată sub regimul său.

  „Nicăieri altundeva în lume presa nu este la fel de liberă ca în Turcia. Sunt absolut sigur de ceea ce afirm”, a declarat Erdogan în cursul unei conferinţe la Ankara.

  „Presa din Turcia este liberă”, a insistat preşedintele turc.

  Aceste declaraţii intervin la două săptămâni după ce poliţia a lansat o operaţiune împotriva unor susţinători ai imamului islamist Fehtullah Güllen, un fost aliat al lui Recep Tayyip Erdogan, vizând, în special, cotidianul Zaman, unul dintre cele mai mari în Turcia. Aproximativ 30 de persoane, în principal jurnalişti, au fost arestaţi în cursul acestei operaţiuni. Uniunea Europeană le-a denunţat, apreciind că ele sunt contrare „valorilor europene” pe care Turcia, care aspiră să adere la UE, trebuie să le respecte.

  Preşedintele turc îl acuză pe Gülen, aflat în exil în Stalele Unite, că a orchestrat anul trecut lansarea unei anchete pentru corupţie împotriva unor membri din cercul său.

  De asemenea, aceste declaraţii coincid cu eliberarea, vineri, a unui licean în vârstă de 16 ani care a fost închis în urma „insultării preşedintelui”, un caz care a generat proteste din partea opoziţiei.

  „Nu există limite la insultele (pe care le primim). Nu poţi face aşa ceva în publicaţii din Europa şi Statele Unite”, a afirmat Erdogan.

  „Europenii ne fac reproşuri de parcă astfel de lucruri nu au loc în ţările lor. Nimeni nu ridică vocea când sunt arestaţi jurnalişti în Europa”, a mai afirmat el.

  Sursa: Mediafax.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.