ExclusivPreședintele PNL, Ludovic Orban, a spus „stop!” lansării candidaturii lui Sergiu Bîlcea din cauza suspiciunilor de fraudă a sondajului de opinie de la Arad

  de Alin Olteanu, Andrei Fuliaș | 3 februarie 2020, 6:10 PM | Politikos | Topic special

  12

  Incredibil ce se întâmplă în PNL (dar nici în PSD nu e mai bine, să fim înțeleși, și o să citiți pe Special Arad în curând)! Datorită acuzațiilor de fraudă și măsluire a sondajului intern comandat în toate filialele din țară, președintele PNL, Ludovic Orban, a cerut anularea lansării candidatului la Primăria Aradului.

  Despre ce vorbim? Ei bine, putem să vă spunem, în exclusivitate, că s-a „umblat” parșiv la operatorii angajați de institutul de sondare al cetățenilor Aradului, în sensul că aceștia – sau o parte dintre ei – au băgat date din „pix” pentru a completa chestionarele pe care le aveau goale și pentru a-l favoriza pe unul dintre candidați, totul conducând că ar fi ridicat intenționat procentele lui Sergiu Bîlcea în defavoarea altor eventuali candidați.

  Pe telefoanele liberalilor circulă, la această oră, niște informații care ne dau fiori reci până și nouă, gândindu-ne la ce s-a ajuns și, de fapt, cât de importantă este funcția de primar al Aradului. S-a ajuns ca niște operatori să introducă date (răspunsuri ale respondenților cu privire la viitorul vot la alegerile locale) fără ca aceștia să meargă pe teren, ci static, din două locații, punând răspunsuri identice. Și nu e vorba de unul două chestionare, ci de sute!

  Din câte am reușit să aflăm, reprezentanții institutului de sondare al opiniei publice și-au dat seama că ceva este în neregulă deoarece pe tabletele în care erau introduse datele, și pe care le dăduseră operatorilor, erau instalate GPS-uri (fără ca operatorii să știe!). Iar în momentul în care chestionarele completate „curgeau în valuri” fără ca operatorul să se miște, atunci au realizat că se întâmplă ceva nu prea ortodox.

  Cele două locații de unde se primeau chestionarele și operatorii nu se mișcau deloc, ele fiind completate în „regim furtunos”, au fost identificate, spun sursele noastre (mulți oameni din PNL!), ca fiind clinica privată aflată în proprietatea liberalului Lazăr Faur (aflat pe lista pentru Camera Deputaților) și una în sediul unei societăți din Pârneava (se spune că ar fi societatea la care Sergiu Bîlcea are acțiuni).

  Datorită acestor manevre este foarte clar că rezultatul sondajului de opinie ar fi viciat și, din câte cunoaștem, la această oră angajații institutului de sondare muncesc pentru a elimina chestionarele aparținând acelor operatori de teren vinovați că au ales să înșele munca cinstită în detrimentul a… Chiar, a ce?

  Mai mult, se vor face verificări prin sondaj (sic!) cu privire la identitatea celor care au dorit să răspundă întrebărilor operatorilor și în acest caz existând motive de bănuială că n-ar fi fost făcute după toare regulile de sondare.

  În fine, totul a culminat cu momentul în care, astăzi, președintele Orban i-ar fi transmis lui Iustin Cionca, prim-vicepreședinte PNL Arad și, totodată, cel care astăzi a fost prezent la București în fața conducerii naționale a partidului, să anuleze sau să amâne lansarea candidatului la Primăria Municipiului Arad până la clarificarea situației. Cu alte cuvinte, Orban ar fi cerut ca lansarea candidaturii pentru Primăria Aradului să nu aibă loc la finalul acestei săptămâni, pe data de 7 februarie, atunci când trebuia să aibă loc și când ar trebui să aibă loc și lansarea candidaților la Consiliul Județean Arad.

  Reamintim că punctul de vedere final asupra candidatului la Primăria Aradului revine, printr-o decizie a Congresului PNL, conducerii centrale a partidului, care va lua decizia în urma unui sondaj. Care sondaj?… întrebăm ironic.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Am tot încercat sa va atrag atentia prin comentarii anterioare ca e mare putreziciune intr-o anumita gasca din pnl… Iata dovada! Si daca ar fi doar atat!! ”Pericolul” Bibi i-a speriat rau de tot daca au ajuns sa faca mizerii din astea, in fond greseli de găinari cu pretentii de interlopi… Pacat de liberalii seriosi de acolo, si nu-s putini deloc. Sper sa se trezeasca si sa rezolve rapid „capetele patrate” daca vor sa mai conteze in iunie…

   +26 voturi
   +1
   -1
   • „Pacat de liberalii seriosi de acolo, si nu-s putini deloc.”
    Cât de „serioși” sunt liberalii care au acceptat să se asocieze cu populiștii din PD-ul lui falcă, pupincuristul nr.1 a lui Băselu? O haită de mincinoși, hoți și parșivi, ce au furat pe rupte în perioada lor de glorie (guvernele Boc cu o Nuți Penala vioara întâia și o Pietrăriță & Spionul Șăf conducând poliția politică)? Dictatura instaurată de falca la Arad nu are nimic în comun cu liberalismul!!! Cine se aseamănă se adună! Un cancer, ce până la urmă la și molipsit pe filfizon. „Dumnezeu nu dă cu bâta!”

    +19 voturi
    +1
    -1
   • Exact! A venit Coldea, si-a asezat agentii in locatiile respective si ”au bagat” informatii false. Evident, pe tablete clonate, cu gps… Of, scenarita asta numai ca sa scoateti din belea gasca asta. Se stia inca din toamna ca Sergiulica nu reuseste sa treaca de 10% in vreme ce contracandidatul (neoficial) era la 40. Mai cititi ce scrie si fosta sotie pe pagina ei de fb. Si daca nici ea nu stie cine e fostul sot… 🙂

    +20 voturi
    +1
    -1
  2. In decembrie 2018, mai exact in seara de Sf. Nicolae, s-a mai facut un sondaj in Arad. Seara, pe inserat, un operator si un respondent. Respondentul am fost eu. Operatorul mai putin constiincios. La intrebarea deschisa, Pe cine vedeti viitor primar?, s-a trecut peste. Intrebare respondent”Dar cu intrebarea asta cum ramane? Respuns operator: Pai spuneati ca va grabiti. Intrebare: De ce operatorul a vrut sa treaca peste acea intrebare deschisa?

   +13 voturi
   +1
   -1
  3. Astea sunt probleme politice, intrigi, este absurd ce scrieți. Firma care face un sondaj trebuie sa ia toate masurile ca acesta să fie corect și să îl dea beneficiarului. Un beneficiar sau o persoană inclusă în sondaj nu are cum să îl influențeze sau falsifice. Din ce scrieți rezultă că se fac jocuri politice, povestea cu sondajul este un pretext.

   --9 voturi
   +1
   -1
   • O greseală de rationament care nu tine cont de cateva lucruri:
    1. Acest sondaj s-a desfasurat simultan in mai multe localitati din tara si implicit firma care a facut sondajul nu avea atatia operatori de teren disponibil in Bucuresti.
    2. În consecinta, s-a lucrat cu operatori locali (voluntari).
    3. Pentru un candidat subiect al sondajului nu era greu sa depisteze cativa dintre acesti operatori si sa-i ”ispiteasca” sa face ce au facut.
    Restul e poveste…

    +11 voturi
    +1
    -1
    • Şi dacă numai 50% din cele scrise sunt adevărate toată conducerea PNL Arad, în frunte cu Cionca şi Bîlcea ar trebui să-şi prezinte demisiile ! Dar de unde onoare la nişte politicieni fără caracter ce-şi trimit la puşcărie proprii colegi de partid – vezi cazul Ioţcu ! Sunteţi o mare ruşine !

     +10 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.