Președinta CE, Ursula von der Leyen, participă la reuniunea la nivel înalt axată pe securitatea energetică, parteneriatele energetice și dezvoltarea energiei verzi

  de Special Arad | 16 December 2022, 3:34 PM | Naţional

  0

  Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va afla mâine, 17 decembrie, la București pentru a participa la un eveniment la nivel înalt pe tema securității energetice și a parteneriatelor din domeniul energiei, găzduit de Președintele României, Klaus Iohannis, și de Prim-ministrul Nicolae Ciucă.

  Liderii vor semna un acord privind un parteneriat strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi între Azerbaidjan, Georgia, Ungaria și România. Acordul va asigura apropierea din ce în ce mai mare a UE de partenerii săi din Caucazul de Sud și va ajuta ambele regiuni să realizeze tranziția către o energie curată, impulsionând totodată securitatea aprovizionării.
  Cooperarea cu parteneri de încredere este din ce în ce mai importantă în condițiile în care Rusia utilizează energia ca armă și manipulează piețele energiei ca urmare a războiului său de agresiune împotriva Ucrainei.

  În marja evenimentului, președinta von der Leyen va avea o întrevedere trilaterală cu președintele Iohannis și cu prim-ministrul Ciucă, în cadrul căreia se vor discuta chestiuni de interes bilateral.

  Puteți urmări în direct observațiile Președintei pe site-ul EbS.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.