marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Presa română, ai legătura!

  de Special Arad | 28 martie 2017, 2:21 PM | Naţional | Radio

  0

  Pe pagina de facebook Radio Guerrilla a fost postată o poză cu declarația scrisă a lui Mihai Dobrovolschi în care acesta se angajează să respecte anumite condiții menționate de cei 29 de membri ai postului de radio. În cazul în care oricare dintre aceștia va încălca acele condiții, aceștia sunt de acord să plătească daune de 100.000 de euro.

  Acesta este un demers al Radio Guerrilla de a reinstaura încrederea în presa care a suferit o decădere în ultimii ani.

  Mai jos redăm demersul lor:

  București, 28 martie 2017

  Presa română, ai legătura!

  Un demers Radio Guerrilla pentru o presă liberă de acoperiți.

  1. Noi, Radio Guerrilla, am hotărât că nimeni nu poate face parte din echipa noastră dacă are, dacă a avut sau dacă intenționează să aibă, pe durata colaborării cu postul nostru de radio, orice fel de relație sau colaborare secretă cu o instituție, o autoritate sau un serviciu de informații sau alte organizații și societăți afiliate, din România sau din străinătate, în caz contrar urmând să plătească daune de 100.000 (unasutamii) EURO, să-și piardă calitatea de asociat și să i se desfacă contractul de muncă.

  2. Noi, Radio Guerrilla, am crezut și credem cu tărie că unica rațiune profesională de a fi, a Jurnalistului, este aflarea adevărului și punerea lui în slujba cetățeanului, prin filtrul propriei conștiințe.

  3. Noi, Radio Guerrilla, facem primul pas într-un demers care să conducă la recuperarea autorității morale a celei de-a patra puteri în stat, Presa, aflată într-o profundă criză de credibilitate.

  4. Noi, Radio Guerrilla, credem că jurnalistul trebuie să-și recapete demnitatea și curajul de a se afla numai în slujba opiniei publice.

  5. Noi, Radio Guerrilla, înțelegem menirea importantă a serviciilor secrete în apărarea securității naționale, iar inițiativa noastră urmărește doar o clarificare, cu titlu de exemplu, a rolurilor specifice, diferite, ale presei și instituțiilor de intelligence.

  6. Noi, Radio Guerrilla, credem cu tărie că fără o presă independentă de orice influență externă conștiinței profesionale a jurnalistului, nu suntem cu adevărat liberi, iar Romania nu este o democrație puternică.

  7. Noi, cei 29 de membri ai echipei Radio Guerrilla, am semnat fiecare câte o astfel de declarație, cu încheiere notarială.

  Cine urmează? Presa română, ai legatura!

  Un demers Radio Guerrilla pentru o presă liberă de acoperiți.

  #presaromânăailegătura!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.