Presa germană: Rusia nu poate fi îngenuncheată de tancurile germane trimise Ucrainei sau de un embargo petrolier al UE

  de - | 1 June 2022, 5:53 PM | Internaţional

  0

  Germania este izolată, reputația sa este ruinată, este considerată nesigură: aceasta este, pe scurt, acuzația opoziției împotriva guvernului german. Este vorba despre politica ucraineană, despre livrarea de arme, arme grele, tancuri de luptă, scrie Hotnews, citând Tagesspiegel.

  Există o mare confuzie în această dezbatere. Tonul criticii este acuzator, uneori dur. Ar fi putut fi prevenite masacrele comise de invadatorii ruși dacă Germania ar fi furnizat la timp armele necesare? Se pun astfel de întrebări.

  Dar există și o altă lectură. Până în prezent, nicio țară NATO nu a furnizat Ucrainei tancuri de luptă de concepție occidentală. Cel puțin nu în mod oficial. Arme grele? Asta da. Transportoare blindate pentru trupe, obuziere, artilerie, drone, rachete Stinger: Cea mai mare parte provine din SUA.

  Ei susțin că Ucraina trebuie să câștige războiul. Dar se pare că există acorduri informale între unele state occidentale membre NATO de a nu furniza Ucrainei anumite arme – cum ar fi tancuri de luptă și avioane de luptă – cel puțin pentru moment, pentru a nu oferi Rusiei niciun pretext pentru a interpreta acest lucru ca o intrare în război(…).

  Olaf Scholz și Emmanuel Macron au vorbit la telefon cu Vladimir Putin timp de 80 de minute în weekend. Aceștia au cerut încetarea războiului, iar Putin a avertizat împotriva unor noi livrări de armament greu și a unei înrăutățiri a situației umanitare. Dar ce mandat au Germania și Franța pentru această inițiativă?

  Au voie Scholz și Macron – peste capul guvernului ucrainean – să discute soluții negociate care ar putea afecta integritatea teritorială a Ucrainei? Și în numele cui vorbesc ei, al Uniunii Europene? Acolo există deja un reprezentant pentru politica externă și de securitate, spaniolul Josep Borrell.

  Putin, pe de altă parte, ar putea fi cel mult interesat de ceea ce are de spus cel mai mare rival al său, președintele american Joe Biden.

  Citește articolul integral pe Hotnews.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.