Presa germană: România, ţara vrăjitoarelor călare pe mătură şi neimpozitate de Fisc

  de Special Arad | 27 mai 2014, 4:05 PM | Internaţional | Recomandările editorilor

  1

  România continuă să fie, pentru jurnaliştii occidentali, o ţară ciudată, în care oamenii cred în vrăjitoare şi au multe obiceiuri care ţin de Evul Mediu, potrivit site-ului romaningermania.ro. Intenţia Guvernului de la Bucureşti de a impozita veniturile câştigate de miile de vrăjitoare „albe şi negre” din întreaga ţară (pentru a aduce venituri suplimentare la bugetul de stat în plină criză economică), a atras din nou atenţia ziariştilor străini. Aceştia s-au deplasat personal în România pentru a analiza străfundurile vrăjitoriei şi mentalitatea noastră de popor superstiţios. Reportajele au fost difuzate, în Germania, de televiziunea ZDF şi de Bild.

  Parlament blestemat

  Reporterul special al ZDF Tonja Pölitz s-a documentat cu privire la blestemul aruncat de vrăjitoare asupra Parlamentului României, instituţia care se pregătea să dea legea impozitării lor de către Fisc. Documentarea a făcut-o în Bucureşti, plătind 10 euro pentru o „consultaţie vrăjitorească”. „Romania este o ţară a vrăjitoarelor care câştigă peste 1.000 de euro pe lună, în timp ce salariul mediu din această ţară este de 400 de euro”, „În loc să meargă la psihoterapeuţi, ca în toată Europa, românii merg la vrăjitoare” – a arătat Tonja Pölitz.

  Vrăjitoarele şi ghicitoarele au o influenţă reală în România, pentru că superstiţia este larg răspândită. De la începutul lunii ianuarie, ele trebuie să plătească impozitul pe venit, deoarece profesia lor a fost recunoscută oficial. Drept răspuns la legea impozitării, vrăjitoarele au aruncat rădăcini otrăvitoare în Dunăre (mătrăgună – n.n.), pentru a semăna discordie între parlamentari. Cu toate acestea, iniţiatorii legii impozitării din Parlamentul român doresc să restricţioneze şi mai mult vrăjitoria”, arată ZDF.

  În acest context, jurnalista ironizează un nou proiect de lege al legiuitorilor de la Bucureşti, potrivit căruia clarvăzătorii şi vrăjitoarele ar trebui să fie amendaţi în cazul în care … fac predicţii greşite. Tonja Pölitz citează o celebră vrăjitoare din Bucureşti care susţine că legea impozitării dezavantajează comunitatea romă, deoarece majoritatea vrăjitoarelor aparţin acestei etnii.

  Evul Mediu

  Cotidianul Bild face, la rândul său, o amplă documentare la Bucureşti, unde reporterul Von Helge Timmerberg şi fotograful Frank Zauritz pătrund în lumea vrăjitoarelor albe şi negre, remarcând „recuzita acestora” – globuri de cristal, cărţi de tarot, pisici, telefoane mobile, frunze de ceai, schelete descărnate şi case somptuoase.

  Dacă „vrăjitoarele negre” pot aduce înapoi soţii fugiţi de-acasă („o soţie îşi vrea soţul înapoi, după ce el a fugit cu un australian în Australia”) şi blestema legiuitorii care au asmuţit Fiscul pe ele, „vrăjitoarele albe” spun că pot elibera sufletele parlamentarilor din blestemele „vrăjitoarelor negre” şi alunga spiritele morţilor care continuă să bântuie pe lângă persoanele dragi.

  Înfiorat, reporterul Bild (care se teme că i-ar putea creşte un neg în nas după documentarea în România) vizitează şi Casa Poporului – Palatul Parlamentului. Aici, un parlamentar din garda tânără („un parlamentar din secolul XXI şi nu din Evul Mediu”) îi dă totuşi asigurări că blestemele vrăjitoreşti n-au putere.

  Citește continuarea pe romaningermania.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Respect pt germani, pt ordinea, disciplina și abnegația cu care muncesc. Dar cu jurnalismul pe plaiurile vântoaselor, nu dau bune deloc. Mă rog, pt nemții din țara lor ceea ce au scris juranliștii germani întorși ca niște eroi din țara lui Dracula – e ceva extraordinar, șocant, cutremurător. ”Trăim în evul mediu” pt că avem vrăjitoare albe/negre (bellaciao, buș). Ei și? Dar Angela Merkel a lor nu e cea mai putenică vrăjitoare a Europei – în fața căreia olivul Obama se-nclină cu respect(gânditor). La ce s-or fi mirat blonzii spălăciți? La vederea unei mături, a unei țestoase plictisite de atâta pălăvrăgeală, a unor găini negre ciupilite și mutilate, sânge, schelete de mickey mouse sau ce?! Mătrăgună, blesteme aprige în miez de noapte pe lună plină? I-au luat un interviu lui dracula și le-a supt sângele de arieni ce sunt? Toată țara e formată din hoți, handicapați și vrăjitori? Ăștia suntem noi, românii, cu politicieni care nu intră în jocurile murdare ale politicii decât după ce babascârna i-a ghicit că o s-ajungă sus-sus sau îi taie careva gâtul noaptea-n somn?! Sacă trăim în evul mediu asta ține doar de nivelul nostru de trai, stimată nație germană. Epoca ”faceșidesface, aduce leagășidezleagă, cununădescunună, blestemă și omoară, aduceiubire/moarte – s-a cam dus cu mătură cu tot! Vrăjitoarele anilor de după revoluție, dragă germani – s-au reprofilat pe ceva mult mai actual și palpabil. Sunt ”doamne” brunete vizibile prin toată europa la furat. Sunt pline de aur/euro și palate de n-aveți voi în munchenubayern-ului ce au pirandele din covăsânț, de pildă.
   Deci, nemților jurnaliști – reactualizați-vă cu istoria postmodernă a româniei oculte.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.