joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Presa din Marea Britanie: „Demonstraţia de forţă a lui Halep o plasează printre marile favorite la Wimbledon”

  de Special Arad | 25 iunie 2014, 12:15 PM | Sport

  0

  Simona Halep a impresionat în primul meci şi în capitala Angliei, la fel ca și în cea a Franței. Jocul prestat este unul de mare calitate, accidentarea de la s’Hertogenbosch fiind deja de domeniul trecutului. Englezii au sesizat foarte bine că Simona are în arsenal toate armele necesare pentru o viitoare câştigătoare de Grand Slam şi au analizat în detaliu jocul şi performanţele acesteia.

  Simona Halep, o jucătoare care a strâns doar două victorii în anii precedenţi, la Wimbledon, a arătat luni seară de ce aşteptările de la ea pentru actuala ediţie sunt atât de mari. Cei care au asistat la demonstraţia de forţă dată de româncă în faţa Telianei Pereira nu au vreun dubiu că aceasta este printre marile favorite ale turneului„, îşi începe site-ul oficial al All England Lawn Tennis&Croquet Club materialul destinat sportivei din Constanţa.

  Partida cu Teliana Pereira nu era, pe hârtie, una extrem de confortabilă pentru Simona, brazilianca pretându-se excelent jocului pe iarbă. Acesteia îi place să ia iniţiativa şi să puncteze decisiv, însă sportiva noastră nu i-a oferit prilejul să îşi facă jocul obişnuit, graţie unei tactici perfecte.

  Doar câteva jucătoare în lume sunt capabile să câştige meciuri de o asemenea manieră, fără a da vreun moment semn că se întrebuinţează serios. Puneţi-o pe Halep printre ele, evoluţia sa de marţi seară a fost entuziasmantă. Rar a fost prinsă pe picior greşit, a dictat tot timpul ritmul, terminând partida cu 19 lovituri direct câştigătoare şi doar 9 erori neforţate. S-a mişcat cu graţie, a lovit cu forţă, dar a reuşit şi numeroase schimbări de registru, adversara nereuşind să îi descifreze decât în puţine momente tacticaHalep nu are experienţă la Wimbledon – a jucat doar 5 meciuri până în prezent -, dar acest amănunt trebuie citit în registrul corect. Simona a pierdut mereu în faţa unui oponent mult mai bine clasat (n.r. Serena Williams, în 2011, Na Li, în 2013), iar eşecurile au venit înainte ca jocul ei să crească„, mai notează sursa citată.

  În ultimele 12 luni, jucătoarea de 22 de ani a făcut tranziţia de la cea mai bună junioară la o sportivă de top 10 în clasamentul WTA. A câştigat 6 titluri în 2013 – inclusiv unul pe iarbă, la s-Hertogenbosch -, pentru ca anul acesta victoria de la Doha să o aducă în fruntea ierarhiei. Adevărata confirmare a venit, însă, la Roland Garros, unde a ajuns până în finală, unde a pierdut după un meci pe muchie de cuţit, desfăşurat pe durata a trei seturi, în faţa Mariei Şarapova. Astfel, statutul său de lider al noii generaţii de jucătoare a fost consolidat„, mai punctează englezii, care prevăd un traseu extrem de lung pentru jucătoarea noastră: „Dacă va juca la fel, o performanţă similară cu cea din capitala Franţei nu e deloc improbabilă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.