Preotul Nicolae Marcu și-a bătut joc de Noaptea Învierii îmbrâncindu-și colegul, pe preotul Bara, în fața enoriașilor

  de O. Peniță | 24 April 2014, 2:53 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  17

  Când am spus că Arhiepiscopia Aradului stă pe un butoi de pulbere, nu am greșit cu nimic. Deciziile sau indeciziile conducerii Bisericii arădene duc la evenimente și întâmplări care nu fac cinste nimănui, darămite unor preoți. Astfel, de la o asemenea indecizie, în noaptea de Înviere, la Biserica Sfinții Arhangheli Mihai și Gavril din Micălaca Nouă, preotul Nicolae Marcu și-a îmbrâncit colegul, pe preotul Adrian Bara, urlând la acesta că nu-i dă voie să slujească lângă el, că nu are voie să slujească în Nopatea Învierii! Indecizia Arhiepiscopiei spuneam, dar mai putem adăuga neștiință sau interes, deoarece preotul Marcu trebuia pensionat de mai multă vreme, însă Arhiepiscopia îi tolerează acestuia totul. O toleranță cam cu substrat am spune, dacă ne aducem aminte că preotul Marcu a vândut terenul Parohiei Micălaca, pentru o sumă mai mare de 8 miliarde de lei, iar, ulterior, parte din bani i-a împărțit unor capete sus-puse, cu decizie, din Biserica arădeană.

  Revenind la scandal, la slujba de Înviere, preotul Marcu – supărat probabil pentru că în calea numirii fiului său ca preot paroh al Bisericii (cum ar veni, să lase pe mâini bune bogăția/sau poate conturile destul de goale, ale parohiei )- stă părintele Adrian Bara, a încercat de câteva ori să-l înlăture pe acesta de la slujbă, prin împingere și chiar brutalizându-l. Cel lovit n-a reacționat, lăsându-l pe bătrânul Marcu să-și declare, neoficial, victoria, și probabil așteptând să fie chemați, ulterior, ambii, la Arhiepsicopie. Deși știam despre subiect chiar din noaptea Învierii, ne-am spus că subiectul nu trebuie să strice Sfintele Sărbători și am și așteptat o reacție a Arhiepiscopiei. Aceasta n-a venit… cum, dealtfel, era de anticipat.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. ….care concurs că deja se știu ”reușiții„ DE DINAINTEA STABILIRII ”SUBIECTELOR!”!SPECIAL ARAD a deschis însfârșit ușa (calea) cea largă a buzunarelor sutanelor în care intră bani grei, în numele … domnilor care se știu ei și care ESTE bine și acum pe post. Vă bate la ușă Apocalipsa, în sensul că presa nu se va lăsa până nu va descoperi ÎNTREAGA murdărie a ”slujitorilor” lui Dumnezeu care n-au nicio treabă cu El ci doar cu ochiul dracului!

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Bravooo !!!
   Au avut de la cine sa i a lectii de bataie doar sunt prieteni cu Bupte si cel care la batut in urma cu aprocsimativ un an.

   Dar totus pacat ca nu a intervenit S.M.U.R.D.U.L. , ca si in cazul lui Bupte Iacob.

   Sa se bata si sa umple spitalele dar cele de NEBUNI ca acolo le este locul.

   Sincerere Felicitari I.P.S. TIMOTEI si consilierilor care cica conduc Arhiepiscopia.

   0 voturi
   +1
   -1
  3. Daca I.P.S. TIMOTEI isi facea treaba adica punea in aplicarea Hotariri Sfintului Sinod al B.O.R. al carui membru este nu se intimpla asa ceva.

   In acea HOTARIRE scrie frumos si clar :

   – Preoti cu virsta de peste 65 ani trebuie pensionati

   – Preoti cu probleme canonice trebuie opriti de la slujire

   Si Marcu si Bara se incadreaza in una din cele doua

   Dar in acea HOTARIRE mai scrie ca :

   – Mitropoliti, Arhiepiscopi, Episcopi care au virsta de peste 75 ani sa aibe Episcop Vicar

   Dar cum sa puna I.P.S. TIMOTEI aceasta Hotarire in aplicare ca atunci ar trebui sa inceapa cu EL si la cit e AVI DE FUNCTIE cum sa faca acest lucru.

   Pacat ca Biserica este condusa de astfel de Oameni ” Sclabi „.

   Dumnezeu sa ii lumineze si sa ii azute sa puna in aplicare aceasta Hotarire.

   +1 voturi
   +1
   -1
  4. Trebuie sa mai cititi putin statutul B.O.R.in leg.cu numirile si concursurile de ocupare a parohiilor.Acolo mai scrie ca Episcopul are dreptul sa numeasca un preot la o parohie vacanta si fara concurs,iar la catedrala veche a numit un dr.in teologie pe Pr.ioja si asa mai poate sa numeasca si pe alti slujitori ai altarelor,dar fara implicare din alte parti.

   0 voturi
   +1
   -1
   • sigur ca da .))) bai tinere tu auzit ca Timotei a facut presiuni pentru ca restul dosarelor depuse sa se retaraga in favoarea lui Ioja? daca nu crezi intraba-l pe Codin ca e in speta si inca nu a murit! Poate nu va recunoaste cai prea domn dar e unul dintre cazuri!

    0 voturi
    +1
    -1
    • Ai mare dreptate I.P.S. TIMOTEI i a obligat pe toti care au depus dosarele pt postul de la Catedrala Veche sa isi retraga dosarele si sa le depuna pt postul de la Micalaca Noua, dar surpriza si acolo s a ocupat postul de catre Marcel Marcu.

     Gicu nu e destul sa stii citi ci trebuie sa si intelegi ceea ce citesti !
     Episcopul are dreptul sa numeasca preoti doar in CONDITII SPECIALE SI FARA CONCURS in Parohiile Misionare si doar la Catedrala Arhiepiscopala doar daca preotul numit indeplineste toate conditiile necesare pt o Parohie de Oras.

     Ce sa mai spui O HARABABURA TOTALA

     Inca o data se vede INCOMPETENTA CONDUCERI ARHIEPISCOPIEI ARADULUI.

     Dar ce sa mai zicem de urmatoarele lucruri:
     – Biserica de la Spitalul Judetean de cind a trecut la cele vesnice Pr. Vesa Pavel nu au fost instare sa numeasca un preot nou.
     – Parohia Sagu cica fostul preot nu doreste sa paraseasca casa parohiala si sa predea gestiunea iar noul preot locuieste in casa Parohiala din Fiscut unde a fost preot, ce se va intimpla dupa ce va fi numit noul preot la Fiscut, unde va locui ?
     Ca doar inca o data cei de la Arhiepiscopie vorbesc fara ei laudinduse pe saitul arhiepiscopiei ca Parohia Fiscut este scoasa la concurs.

     --1 voturi
     +1
     -1
    • Ionut: In statut scrie negru pe alb ca: Ierarhul are DREPTUL sa numeasca pe cine vrea el, presiunile le-a facut VID, nu Timotei, TEODOR VID face si acum presiuni… Interesati-va de preotul de la Capruta si de diaconul de la Mocrea, ei doi au optat pt Fiscut

     0 voturi
     +1
     -1
     • Art.124-(4)In situatii misionre urgente din mediul urban sau rural,chiriarhul poate numi
      sau transfera,fara concurs,un preot intr-un post vacant……care naiba era urgenta??Pana la urma e o chestie de bun simt si daca trei in unu (vid) face presiuni dece nu.l schimba…Inaltu chiar nu pricepe ca prin actiunile consilierilor este discreditata imaginea sa..imagine oricum sifonata din moment ce ,incepand de la portarul de la Bodrog pana la Teofan viseaza ca pot ajunge vicari…probabil atunci ca asta reprezinta in mintea lor aceasta functie…

      0 voturi
      +1
      -1
     • tot nu inteleg! doar vid e permanenta? daca IPS are consilieri si este consiliat doar de un fugar de la episcopia \gyula de la \ps \\\\siluan e destul de grav! e cazul sa afle acest lucru si sinodul mitropolitan! iar apoi Sf Sinod!. nu se poate ca niste indivizi cu trecut cel putin dubios de genul Pc Vid sa conduca destinele duhovnicesti ale unei eparhii si pina la urma si materialicesti a unor oameni! in speta personalul clerical de mir! Treaba de a informa ceea ce se petrece la Arhiepiscopia Aradului nu este in final a noastra! Dar ce fac cei din proximitatea IPS care inca mai au urme de moralitate? Dorm? Trebuie sa informam noi cei care suntem pina la urma implicati dezinteresat in viata ecleziastica organele superioare ale BOR? dati un semnal preacucernicilor si preacuviosilor si vom redacta starea de fapt in care se afla eparhia, pt ca sunteti de inteles ca nu o puteti face! nu va acuza nimeni de nimic dar macar ajutati la salvarea a ceea ce se poate salva! DUMNEZEU SA PAZEASCA BISERICA ORTODOXA DE CALDICEI!

      0 voturi
      +1
      -1
      • Doar DUMNEZEU mai poate proteza Biserica Ortodexa.

       Despre care dintre Consilieri din Arhiepiscopie ai liu I.P.S. TIMOTEI vorbesti Ionut ?

       Daca i ai cunoaste putin nu cred ca ai ceva asteptari de la ei.

       Toti sunt niste INCOMPETENTI si INCOMPATIBILI pusi de Bupte Iacob ca sa ii poata conduce si manevra dupa bunul plac .

       Si sa enumeram putin ca sa si justificam ceea ce am spus :

       1. Consilierul Economic FAUR
       ( sau POPA LANTISOR de la BRAD )
       – adus de Bupte si uns Consilier, intrebarea este : ce nota are la Liceenta ?
       ( ar cam trebui sa fie peste 8 )

       2. Consilierul Cultural POPOVICI
       – nu are cei 5 ani de preotie ca sa poata fi numit ca si Consilier

       3. Consilierul Bisericesc Vid
       – nu are cei 5 ani de preotie ca sa poata fi numit ca si Consilier si nu prea ar trebui ca un Calugar sa conduca Sectorul BISERICESC ce stie el ca si calugar despre viata de parohie a Preotului de Mir

       0 voturi
       +1
       -1
      • Sa nu mai punem faptul ca VID se lauda ca fiind NEPOTUL ( dupa Adam si Eva ) a lui BUPTE IACOB.

       Sa nu mai povestim ce face VID in Parohia ZADARENI ca doar asa e la Arad Calugari in Parohiile de Mir iar Preoti de Mir staret la Schituri.

       Frumoasa Arhiepiscopie avem . . .

       Sa traiasca . . .

       0 voturi
       +1
       -1
  5. Adevărul este că ortodoxia în sine și cu slujitorii ei este un mare căcat politic, menit să smulgă prin pomeni electorale și sarmale oferite moca la pupături de moaște niște voturi. Marcu e cretin, da n-ai ce-i face, domnul e bun cu toți, noi nu trebuie să ”cecetăm”.

   0 voturi
   +1
   -1
  6. am pierdut ceva ca nu-i cunosc direct si personal? cred ca fapte si efectele faptelor unora dintre ei sunt suficiente.se pare ca tu uiti un pui se secu care trece nevazut pe acolo si anume MADA!. am auzit ca a publicat niscaiva carti finantat de catre PC Marcu. repet am auzit poate fi doar o barfa . Tu claudiu draga verifica si zi ne si noua daca e doar barfa.

   0 voturi
   +1
   -1
  7. Eu vorbeam de incompetenta si incompatibilitate
   Am auzit si eu birfa aceasta, ca Pr. Marcu este sponsotul oficial a lui Mada si ca Mada a facut presiuni pt a fi Hirotonit preot Marcu Marcel !

   Ce sa faci asta e situatia !
   Dacs PREOTI accepta situatia si le place sa fie condusi de astfel de ” oameni ” si nu i au atitudine.
   Lasa ca ” fac ascultare ” si le place sa fie subjugati !

   Pacat mare pacat pt. Biserica si pt. Credinciosi de rind.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.