miercuri, 22 mai, 2024

Special Arad Logo

  Fostul preot în Parohia Tăgădău, Ioan Montoi, a trecut la viața cea veșnică

  de Special Arad | 17 aprilie 2024, 2:59 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Părintele pensionar Ioan Montoi, fost preot în Parohia Tăgădău, Protopopiatul Ineu, a încetat din viață marți, 16 aprilie 2024, la vârsta de 68 de ani.

  „Cu profundă întristare, ierarhii arădeni, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Episcop vicar Emilian Crişanul, alături de preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Aradului se roagă Bunului Dumnezeu să-i așeze sufletul împreună cu drepții și să dăruiască mângâiere membrilor familiei îndoliate și fiilor duhovnicești”, anunță Arhiepiscopia Aradului.

  Date biografice:

  Părintele Ioan Montoi s-a născut la data de 7 mai 1955, în Localitatea Hălmagiu, județul Arad.

  După absolvirea şcolii gimnaziale a urmat cursurile liceale la Seminarul Teologic din Caransebeș, apoi ale Facultății de Teologie din Pitești (2007).

  În aprilie 1975 este hirotonit preot pe seama Parohiei Birtin, Protopopiatul Brad, de unde, în iunie 1978 este transferat în Parohia Bunea Mare, Protopopiatul Făget iar în noiembrie 1981 în Parohia Susani, același protopopiat. În anul 1986 se transferă în Parohia Tâmna, Mehedinți, unde slujește până la 1 ianuarie 1989, când se transferă în Parohia Ignești, Protopopiatul Sebiș, unde construiește actuala biserică parohială. La 1 decembrie 1994 se transferă în Parohia Tăgădău, Protopopiatul Ineu, unde renovează integral biserica parohială, fiind târnosită de către IPS Părinte Timotei la 11 ianuarie 2015. La Tăgădău slujește până la pensionare, 1 februarie 2018.

  Programul slujbelor de pomenire și de prohodire:

  Trupul neînsuflețit al Părintelui Ioan Montoi este depus în capela cimitirului ortodox din Lugoj, Jud. Timiș.

  Miercuri (17 aprilie), ora 20:30, se va săvârși slujba priveghiului, iar joi (18 aprilie), începând cu ora 13 se va săvârși Slujba înmormântării, în același cimitir.

  „Bunul Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în Împărăţia Sa cea cerească împreună cu aleşii Săi! Veşnica lui pomenire din neam în neam!”, transmite Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.