Premiile Ligii Scriitorilor din România – filiala Arad pentru cărțile apărute în anul editorial 2021

  de Special Arad | 17 May 2022, 12:50 PM | Cultură

  0

  Liga Scriitorilor premiază anual cele mai bune volume care au văzut lumina tiparului în anul editorial precedent. Festivitatea de premiere pentru cărțile apărute în anul editorial 2021 a avut loc joi, 12 mai 2022, orele 14.00, pe terasa din curtea Bibliotecii Județeane „A. D. Xenopol” Arad. Juriul acestei ediții, format din scriitorii: prof. univ. Anton Ilica (președintele juriului), prof. Carina Baba, prof. Valeriu Ilica și Alexandru Ioan Chiș (ultimii trei, membri ai ligii arădene, dar fără cărți publicate anul trecut) a hotărât acordarea următoarelor premii:

  Premiul de Excelență pentru întreaga activitate a fost acordat (post-mortem) poetului Vasile Man. Totodată i-a fost conferită și Diploma de fidelitate Gutenberg (post-mortem) din partea Salonului Gutenberg, ținându-se și un moment de reculegere în memoria colegului trecut la cele veșnice.

  Premiul I pentru poezie a revenit Eugeniei Ponta Pete, pentru volumul „Lumina din cuvinte (poeme)”, Ed. Mirador, 2021, apreciat de juriu drept „un exemplu de feminitate poetică”, „o poezie a armoniei și a echilibrului matern”.

  Premiul al II-lea pentru poezie a fost acordat lui Lazăr Magu, pentru volumele „Drumul spre sine”, Ed. Mirador, 2021 și „Vasul de alabastru”, Ed. Mirador, 2021, în poezia lui „cititorul identificând o fină melancolie, o tristețe suavă și cu siguranță o invitație la meditație”.

  Premiu special pentru poezie/ epigramă a revenit talentatului umorist Gana Horea, pentru volumul „Ganagrame”, Ed. Napoca Star, 2021.

  Premiul special pentru poezie a fost atribuit Marianei Kiss, pentru volumele „Amazoana Cerului”, și „Altarul sufletului tău”, apărute în 2021, în condiții grafice frumoase, la Ed. Contraste Culturale Giurgiu.

  Premiul I pentru proză/ literatură pentru copii a fost câștigat de Gheorghe Hodrea, pentru „Poveștile lui Ziggy Blănosu”, Ed. Gutenberg Univers Arad, 2021, „o carte deosebit de atractivă, care se remarcă prin ținuta grafică deosebită”

  Premiul al II-lea pentru proză/ literatură pentru copii a fost acordat volumului „Năzdrăvăniile lui Toricel”, scris de Viviana Milivoievici și fiica ei, Iasmina Milivoievici, tradus în limba franceză și în limba italiană, Ed. Gutenberg Univers Arad, 2021.

  Premiul pentru studii și cercetare a revenit Vivianei Milivoievici, pentru lucrarea „Cultural Sequences of Banat”, traducere în limba engleză a studiului Secvențe culturale din Banat, Ed. Gutenberg Univers Arad, 2021, impresionând „conştiinciozitatea autoarei, care merită aplaudată.”

  Mulțumim juriului și tuturor celor care au fost alături de noi. Mulțumim, de asemenea, grupului aparținând Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din Arad (ANCMRR), care a contribuit benevol cu sume bănești pentru recompensarea autorilor cărților lansate în anul 2021, ajutând astfel la promovarea culturii arădene. De menționat și contribuția bănească a unor membri ai ligii arădene.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.