Premii speciale pentru arădeni la olimpiada națională de limba română!

  de Lucian Dănilă | 14 April 2014, 10:38 AM | Educaţie | Topic special

  0

  Aradul a avut patru reprezentanți la olimpiada națională de limba română. Concursul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Timișoara, ca locații fiind alese Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” și Universitatea de Vest.

  Spre deosebire de anii anteriori, concursul a avut două probe. Una scrisă, după care a urmat susținerea orală a subiectului scris. Elevii arădeni au fost însoțiți de profesoara Laura Orban și de inspectorul de specialitate Diana Achim, și au fost pregătiți de: Diana Şimonca-Opriţa, Florina Faur, Nela Bratu, Mirela Mureşan şi Tudor Dragomir.

  Ca un premiu special pentru participarea la olimpiadă, toţi elevii au primit certificat de participare la Olimpiada naţională de limba română, acest certificat conferindu-le dreptul de a fi admişi fără examen la următoarele specializări ale Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie : Limbi şi Literaturi, Studii culturale, Istorie.

  Cine sunt cei patru elevi?

  Laura Izabela Tabărăclasa a 9-a, Colegiul Național „Moise Nicoară”, prof. Nela Bratu

  – premiul special pentru rezultatul obţinut ;

  – premiul special pentru adecvarea discursului la ideile prezentate în cadrul probei scrise.

  – eleva a părăsit Timişoara mai devreme pentru a participa la faza naţională a Concursului de matematică „Adolf Haimovici” de la Iaşi

  Alexandru Foitoș – clasa a 10-a, Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad, prof. Diana Şimonca – Opriţa – menţiunea întâi (locul 4 pe ţară din 53 de participanţi, cu 106,75 puncte)

  – premiul special al Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara pentru calităţile de comunicator din cadrul probei orale.

  Roxana Palade – clasa a 11-a, Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” Arad, prof. Florina Faur

  Mirela Șăran – Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” Arad, prof. Tudor Dragomir

  – premiul special pentru rezultatul obţinut.

  NOTĂ: Am făcut modificările din articol în urma unui e-mail primit de la d-na profesoară Nela Bratu în care precizează: „sunt prof.Nela Bratu,  de la C.N. Moise Nicoara, singurul coordonator al elevei Laura Izabela Tabara și am rugăminatea de a retrage falsele afirmații pe care le-ați făcut în articolul din 14 aprilie în legătură cu urmatoarele aspecte: coordonatorii elevilor nu i-au însoțit pe aceștia la Timișoara și nu a existat alt coordonator al acestei eleve, în afară de mine”.

  Ne cerem scuze!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.