miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  A „plouat” cu premii pentru elevi la Balul Comunității Arădene. Damaris Ile a primit premiul din partea Ambasadei Franței | Foto

  de Raluca Medeleanu | 29 octombrie 2023, 10:10 AM | Educaţie | Știri Arad

  5

  „Comunitatea arădeană sprijină performanța”, sub această denumire are loc anual premierea elevilor cu cele mai bune rezultate la învățătură, în speranța modelării unui viitor mai bun. Este al patrulea an în care festivitatea a fost organizată sub formă de bal: Balul Comunității Arădene, în incinta elegantei săli de spectacole a Palatului Cultural.

  Evenimentul filantropic a fost realizat în cea mai mare parte din sponsorizări de la agenții economici ai orașului, dar a beneficiat și de o finanțare din partea Centrului Municipal de Cultură Arad. În total, peste 150 de elevi au primit diplome și premii bănești, în semn de încurajare spre a atinge noi culmi ale performanței.

  Discursuri despre comunitate

  „Acum opt ani, am avut acest vis cu o echipă fantastică, să premiem excelența, nu în special locul I sau al II-lea, ci excelența la nivelul cel mai mare. Aradul să aducă valoare tinerilor care performează. Bineînțeles, să sprijinim și oamenii aflați în dificultate, în același timp. Dacă nu ne concentrăm să sprijinim performanța tinerei generații, eu cred că o să avem o mare problemă în viitor. Acești tineri pe care îi vedeți pe scenă sunt șansa noastră și viitorul nostru mai bun. Mai ales în contextul actual, cred că astfel de evenimente nu fac decât să aducă o stare de normalitate și cred că reușim să-l ridicăm deasupra unui interes de grup, sau politic, să facem un eveniment care să fie într-adevăr al orașului”, a spus Aurelian Boiț, președintele Asociației Europeanul, organizatorul principal.

  „A trăi în comunitate este poate unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le avem pe pământ, dar această comunitate nu înseamnă numai faptul că stăm și locuim în același loc. Înseamnă toate relațiile dintre noi, înseamnă sentimente, iubire, excelență, înseamnă tot ce ne unește spre un scop comun pe care îl avem ca comunitate. În seara aceasta, și felicit pe toți cei care fac acest lucru de ani de zile, premiem excelența, o calitate importantă a unei comunități. Și premiem excelența prin generozitate. Excelența și generozitatea sunt două virtuți a unei comunități puternice și frumoase care nu are cum să nu meargă înainte spre un drum bun”, a spus Marius Göndör, inspectorul școlar general al județului Arad.

  „Balul Comunității Arădene înseamnă comunitate, familie şi gratitudine! În această seară, şi nu numai, Aradul îşi premiază performerii, elevii eminenți şi oamenii excepționali. Sunt mândru şi recunoscător pentru toți cei care aşează câte o piatră de temelie la reconstrucția valorilor arădene”, a spus primarul Călin Bibarț.

  Damaris Ile – premiul pentru cea mai bună performanță obținută de un elev arădean în anul 2023

  Balul Comunitatii Aradene 2023 3

  Evenimentul fiind sub patronajul Ambasadei Franței, în fiecare an aceasta oferă câte un premiu unui elev care a avut cele mai remarcabile rezultate.

  La ediția din acest an a balului, premiul din partea Ambasadei Franței a fost acordat elevei Damaris Ile, care este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național Moise Nicoară Arad. Ea a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Franceză, premiul al III-lea la Olimpiada Județeană de Română, premiul al II-lea la Olimpiada Județeană de Religie Baptistă și premiul special la Olimpiada Națională de Religie Baptistă. Premiul a fost înmânat elevei de reprezentantul Ordinului Suveran „Sf. Martin” din Franța, alături de primarul orașului Jouarre.

  Multe alte premii și diplome

  Peste 150 de elevi au mai fost premiați în cadrul Balului Comunității Arădene din acest an, premierea fiind împărțită pe mai multe categorii: științe exacte, arte, limba română, limbi străine, istorie, geografie, sport. Au fost premiați și dascăli care s-au făcut remarcați prin dedicarea de care au dat dovadă în carieră.

  Moment de reculegere pentru Zsolt Török

  Alpinistul arădean Zsolt Török, cel care a explorat cei mai înalți munți, însă a murit în anul 2019, nu a fost uitat, în cadrul galei ținându-se un moment de reculegere în memoria lui, în timp ce a fost proiectat un scurt video cu sportivul.

  Ca la edițiile anterioare, a fost acordat și premiul care îi poartă numele pentru un elev pasionat de acest sport. Anul acesta, a fost premiat Andrei Dan pentru rezultatul obținut la Concursul Național de Escaladare.

  Un tânăr notabil este și micuțul David Blidar, care deși a trecut printr-o experiență tulburătoare, fiind supus la două operații, s-a ambiționat să-și continue pasiunea și să exceleze la gimnastică.

  Pe lângă încurajarea elevilor spre învățătură, evenimentul își dorește să încurajeze și voluntariatul, astfel că au fost premiați și voluntarii din proiecte precum campania „Împreună Salvăm Vieți”, coordonat de dr. Virgil Musta, început în pandemie, dar care continuă și astăzi, campania „Caravana Sănătății” a Universității Vasile Goldiș din Arad, care a oferit controale medicale în zone mai izolate ale județului, sau proiectul „Invictus România”, o punte între militari și cetățeni.

  Balul Comunității Arădene a avut și momente de divertisment, între momentele de premiere, cu dansatorii de la Doma Art, o prezentare de modă Atelier Mirabel și, la final, un concert de excepție Cargo Clasic.

  Cargo și prietenii

  cargo luminita anghel cristi hrubaru monica anghel arad

  Este pentru al doilea an când Cargo, una dintre cele mai îndrăgite formații rock de la noi din țară, susține un concert alături de Filarmonica Arad, trecând printr-un „filtru” simfonic hiturile lor. Ceea ce a deosebit concertul de anul acesta, față de cel din 2022, este însă prezența a trei artiști aflați într-o relație de strânsă prietenie cu formația. Este vorba de Cristian Hrubaru (cunoscut publicului și pentru emisiunile sale de la Rock FM), respectiv Luminița Anghel și Monica Anghel, două dintre cele mai bune voci feminine din România.

  Adrian Igrișan a vorbit și despre proiectul lor comun, Bikers for Humanity, prin care strâng fonduri pentru a veni în sprijin tinerei generații, în care își pune toată speranța că va clădi un viitor mai bun. Pe această cale, a ținut să sublinieze din nou importanța organizării și susținerii unor evenimente filatropice de tipul acestui bal, în loc de „chermeze” cu mici și bere, atât de uzitate în societatea românească.

  Concertul s-a încheiat cu melodia „Ploaia” care a transformat sala Filarmonicii într-un cer înstelat, datorită tuturor lanternelor telefoanelor, iar publicul a cântat versurile într-un glas alături de Cargo și artiștii invitați, la final ne mai oprindu-se din ropote de aplauze.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sa pretuiesti elevii si performantele lor, onoreaza! Detasat de politic! Important este sa unesti acolo unde majoritatea dezbina! Sa construiesti este greu, si ce bine ca se gasesc oameni care investesc si cred in comunitatea aradeana! De undeva trebuie sa inceapa renasterea si regasirea identitatii…
   Se vor gasi opinii, poate pertinente care sa critice, sa ironizeze, sa minimalizeze sau sa acuze dar tare as vrea sa-i vad pe acestia realizand ceva, incercand ceva catre schimbarea pe care o dorim…lamentarea, critica excesiva nu vor renaste spiritul acestui oras…
   Pretuiesc acest demers chiar daca, pe alocuri, ar fi loc de si mai bine…

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. == SA VA FIE RUSINE == NICIUN POLITZAI SAU SECURIST NU A FOST PREMIAT .
   == PAI NU SUNT EI ELITA ACESTEI NATZIUNI ? ==NU SUNT EI SPECIALI ? NU AU EI CELE MAI MULTE FAVORURI BUGETARE?.
   == MACAR UN PREMIU GEN ZEMUARA DE AUR SA FI AJUNS LA UN BIPED ARADEAN CU EPOLETZI .

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.